Connect with us

technokrata

Sportautóból szobalány – házilag

Smart home

Sportautóból szobalány – házilag

Padlótisztítás Lamborghini-vel.

Mi lehet viccesebb és olcsóbb a Roomba házi rabszolgánál, mint egy Lamborghini meghajtású, távirányítós elektrosztatikus portörlő?

A kisgyerekes családokban bizonyára legalább egy erre alkalmas játékautó található, és nem kell hozzá Dexternek lenni, hogy házilag mi magunk is előállítsuk. Lássuk, mi kell hozzá:

Első lépésben a karosszériát kell eltávolítanunk. Szerencsés esetben az egészet egyetlen csavar rögzíti az alvázhoz. Ezután meg kell találnunk azt a helyet, ahova könnyen rögzíthetjük a portörlő tartó lemezt. Érdemes az autó elejét választanunk, különben a guruló kerekek csak felkavarják a szöszöket a padlóról. Elég egy vékony perem is, a lényeg, hogy elbírja a csavart.

A képen látható megoldáshoz egy egyszerű nyomtatott áramköri lapot használtak, de természetesen bármilyen fém vagy műanyag lemez megfelelhet a célnak. A NYÁK több szempontból is előnyös: olcsó, erős, mégis könnyű, nem ég, egyszerűen cserélhető, gyakran gyárilag is található rajta lyuk, forrasztható.

Több lyukra van szükség ahhoz, hogy a tisztítófejet rögzítsük. Persze bárki megtalálhatja a számára legjobb megoldást – akár pillanatragasztót is használhatunk. Fontos, hogy megfelelően állítsuk be a magasságot.

Ha rögzítettük, tegyük vissza a karosszériát, ki is próbálhatjuk – akár a gyerekek bevonásával. Ki ne akarna ugyanis jókat mókázni a padlón, anyu engedélyével? Lássuk hát, mennyi port képes összeszedni!Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd