Connect with us

technokrata

Sportautóból szobalány – házilag

Smart home

Sportautóból szobalány – házilag

Padlótisztítás Lamborghini-vel.

Mi lehet viccesebb és olcsóbb a Roomba házi rabszolgánál, mint egy Lamborghini meghajtású, távirányítós elektrosztatikus portörlő?

A kisgyerekes családokban bizonyára legalább egy erre alkalmas játékautó található, és nem kell hozzá Dexternek lenni, hogy házilag mi magunk is előállítsuk. Lássuk, mi kell hozzá:

Első lépésben a karosszériát kell eltávolítanunk. Szerencsés esetben az egészet egyetlen csavar rögzíti az alvázhoz. Ezután meg kell találnunk azt a helyet, ahova könnyen rögzíthetjük a portörlő tartó lemezt. Érdemes az autó elejét választanunk, különben a guruló kerekek csak felkavarják a szöszöket a padlóról. Elég egy vékony perem is, a lényeg, hogy elbírja a csavart.

A képen látható megoldáshoz egy egyszerű nyomtatott áramköri lapot használtak, de természetesen bármilyen fém vagy műanyag lemez megfelelhet a célnak. A NYÁK több szempontból is előnyös: olcsó, erős, mégis könnyű, nem ég, egyszerűen cserélhető, gyakran gyárilag is található rajta lyuk, forrasztható.

Több lyukra van szükség ahhoz, hogy a tisztítófejet rögzítsük. Persze bárki megtalálhatja a számára legjobb megoldást – akár pillanatragasztót is használhatunk. Fontos, hogy megfelelően állítsuk be a magasságot.

Ha rögzítettük, tegyük vissza a karosszériát, ki is próbálhatjuk – akár a gyerekek bevonásával. Ki ne akarna ugyanis jókat mókázni a padlón, anyu engedélyével? Lássuk hát, mennyi port képes összeszedni!Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek