Connect with us

Lézerpajzson dolgoznak a tudósok – videóval

Smart home

Lézerpajzson dolgoznak a tudósok – videóval

Az amerikai légierő lézervédelmet keres fegyvereinek.

Noha a lézerfegyverek kora még nem érkezett el, de egyre közelebb van – bizonyítja ezt az amerikai légierő azon törekvése, hogy lézervédelmi fejlesztéseket kezdeményezett bombái és rakétái számára.

Az Air Force azzal a feladattal bízta meg a szakembereket, hogy találják meg a fegyverek lézervédelemre történő átalakíthatóságának módját. Az Egyesült Államok, Izraellel közösen fejlesztett lézerfegyvere már bizonyított a gyakorlatban: az MTHEL bármilyen muníciót képes elolvasztani, még mielőtt az elérné célját. Számos amerikai védelmi beszállító dolgozik azon, hogy harcmezőn alkalmazott eszközökre is hasznosítani tudja ezeket az eredményeket.

Ha sikerrel járnak – véli az Amerikai Légierő – már csak idő kérdése, amíg az ellenséges csoportok őrült tudósai sikerrel alkalmazzák a technológiát saját célra. Innentől kezdve viszont olyan High Energy Laser (HEL)-pajzs technológiára lesz szükség, amely alkalmazható lesz repülőgépváz komponensek, valamint röppályájukon haladó bombák és rakéták belső irányító elektronikájának megsebzésére is.

A cél nem az, hogy a fegyvereket „áthatolhatatlanná” tegyék; a légierő csupán azt várja a pajzstól, hogy az késleltesse a lézer a fegyver héján keresztül történő áthatolását – öt másodperc vagy több már megtenné. A legjobb módszer a cél eléréséhez szerintük „a hadianyag héjának hő védelmi bevonattal történő ellátása (például permet formájában) volna, vagy egy szélessávú fényvisszaverő réteg felületi beágyazása.”

A program első fázisában a speciális védelmi megoldást laboratóriumi környezetben tesztelnék. Ezt követően a légierő harctéri kísérlet keretében vizsgálná a prototípus alkalmasságát arra, hogy képes-e megóvni a röppályájukon haladó lövedékeket egy lézertámadástól. Az Air Force természetesen kihangsúlyozta, hogy az új rendszer előnyeit nem csak a hadsereg hasznosíthatná: a permetezhető lézervédelem a kereskedelmi légitársaságok gépeit is megóvhatja az egész világon elterjedt terrorista és a szárazföldi telepítésű lézerfegyver fenyegetései ellen.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő