Connect with us

technokrata

Lézerpajzson dolgoznak a tudósok – videóval

Smart home

Lézerpajzson dolgoznak a tudósok – videóval

Az amerikai légierő lézervédelmet keres fegyvereinek.

Noha a lézerfegyverek kora még nem érkezett el, de egyre közelebb van – bizonyítja ezt az amerikai légierő azon törekvése, hogy lézervédelmi fejlesztéseket kezdeményezett bombái és rakétái számára.

Az Air Force azzal a feladattal bízta meg a szakembereket, hogy találják meg a fegyverek lézervédelemre történő átalakíthatóságának módját. Az Egyesült Államok, Izraellel közösen fejlesztett lézerfegyvere már bizonyított a gyakorlatban: az MTHEL bármilyen muníciót képes elolvasztani, még mielőtt az elérné célját. Számos amerikai védelmi beszállító dolgozik azon, hogy harcmezőn alkalmazott eszközökre is hasznosítani tudja ezeket az eredményeket.

Ha sikerrel járnak – véli az Amerikai Légierő – már csak idő kérdése, amíg az ellenséges csoportok őrült tudósai sikerrel alkalmazzák a technológiát saját célra. Innentől kezdve viszont olyan High Energy Laser (HEL)-pajzs technológiára lesz szükség, amely alkalmazható lesz repülőgépváz komponensek, valamint röppályájukon haladó bombák és rakéták belső irányító elektronikájának megsebzésére is.

A cél nem az, hogy a fegyvereket „áthatolhatatlanná” tegyék; a légierő csupán azt várja a pajzstól, hogy az késleltesse a lézer a fegyver héján keresztül történő áthatolását – öt másodperc vagy több már megtenné. A legjobb módszer a cél eléréséhez szerintük „a hadianyag héjának hő védelmi bevonattal történő ellátása (például permet formájában) volna, vagy egy szélessávú fényvisszaverő réteg felületi beágyazása.”

A program első fázisában a speciális védelmi megoldást laboratóriumi környezetben tesztelnék. Ezt követően a légierő harctéri kísérlet keretében vizsgálná a prototípus alkalmasságát arra, hogy képes-e megóvni a röppályájukon haladó lövedékeket egy lézertámadástól. Az Air Force természetesen kihangsúlyozta, hogy az új rendszer előnyeit nem csak a hadsereg hasznosíthatná: a permetezhető lézervédelem a kereskedelmi légitársaságok gépeit is megóvhatja az egész világon elterjedt terrorista és a szárazföldi telepítésű lézerfegyver fenyegetései ellen.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd