Connect with us

technokrata

Gizmo akkor is szeret, ha nem kap enni

Smart home

Gizmo akkor is szeret, ha nem kap enni

Gyermekáldás – felelősség nélkül.

Mindenkit rabul ejt a Pixar legújabb főhőse, WALL-E – a kíváncsi, szeretetéhes, kedvesen szorongó robot, aki érzelemgazdag mimikájával, gesztikulációjával, valamint szűkszavúan lényegre törő mondanivalójával egyaránt belopja magát kicsik és nagyok szívébe. Az animációs filmmel közel azonos időben debütált a Nyugat-Angliai Bristol Egyetem tudósai által készített gyerekszerű báb-robot hibrid, mely jelenleg a Londoni Tudományos Múzeum Emotibots rendezvényének sztárja.

A robotgyerek, akárcsak Pomi, a robotpingvin érzelmek megjelenítésére képes, mint egy igazi gyerek. Ellenben a hús-vér porontyokkal, viszont nem hal éhen, ha néhány hétre a beépített szekrény mélyére tesszük.

Nemcsak mozgásra, zajra és érintése reagál, szívdobogásával is képes „válaszolni” a környezetében végbemenő eseményekre. Ha megöleljük, végtagjai ellazulnak, és megnyugszik, ám a kiabálástól ideges lesz, ökölbe szorítja kezeit, és szívritmusa felgyorsul. Ami WALL-E-hoz képest nem nagy dolog, de a legtöbb, amit elvárhatunk egy kézzel fogható robottól.

Tervezője, Holly Cave szerint: „A gyerekekből vagy gondoskodást, vagy félelmet vált ki.” Mindenesetre, külsőleg leginkább egy bárány-gizmo keverékre hasonlít, amely a legkevésbé vált ki anyai ösztönöket.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő