Connect with us

technokrata

Jöjjünk fel a bányából!

Smart home

Jöjjünk fel a bányából!

Manapság az irodai dolgozók kevesebb napfényt látnak, mint anno a szénbányászok.

A Ciao Research nemrégiben egy felmérést végzett a BT számára, amelyből kiderül, hogy a városi dolgozók legnagyobb része az íróasztalához láncolva naponta kevesebb, mint egy órányi természetes napfényt lát. Közel negyedüknek (22%) a munkanapokon kevesebb, mint 20 perc napfény jut, ennek meg is van a következménye: a dolgozók közel kétharmada (65%) depressziós a gondolattól, hogy nem tud elszabadulni az íróasztaltól, hogy többet legyen szabad levegőn.

Sokféle megoldás létezik arra, hogy a dolgozók távolról is elérhessék a vállalati hálózatokat és rendszereket, és ugyanolyan hatékonyan dolgozhassanak a saját hátsó kertjükből, mintha a belvárosi hivatalban ülnének.

Íme néhány jó tanács, hogyan lehet abszolút biztonságossá tenni a munkavégzést, amikor valaki az irodán kívül, netalántán nyilvános helyen végzi irodai jellegű teendőit:

1. Ne keltsünk feltűnést a munkaeszközeinkkel; keressünk egy nyugodt és biztonságos helyet a munkához.
2. Mielőtt kimennénk a szabadba, aktiváljuk a számítógép tűzfalát.
3. Figyeljünk rá, hogy senki ne lássa, amikor beírjuk a jelszavainkat vagy PIN-kódot.
4. Védjünk jelszóval minden fontos fájlt. Ne vigyünk magunkkal semmilyen bizalmas dokumentumot.
5. Amikor csak lehetséges, használjunk biztonságos kapcsolatot – ennek részletei a hálózat neve mellett találhatók a gépen. Győződjünk meg arról is, hogy a gép úgy van beállítva, hogy nem kapcsolódik automatikusan a hálózatokhoz, máskülönben egy nem biztonságos hálózatra is felléphetünk.
6. Kapcsoljuk ki a „fájl- és nyomtatómegosztás” lehetőséget, mert ez kiváló támadási felületet kínál a hackerek számára.
7. Tartsuk naprakész állapotban az operációs rendszert és a vírusellenőrző szoftvert.
8. Próbáljuk a webes levelezőszolgáltatásokat használni, amikor csak lehet, és ne közvetlenül az Outlookot vagy az Apple Mailt – így kihasználhatjuk a weboldalak által nyújtott kiegészítő biztonsági szolgáltatásokat.
9. Végül pedig a megfelelő klíma is szükséges: ne maradjunk a napon túl sokáig, mert nem csak a fejünk, de a noteszgép is túlmelegedhet – ez pedig fontos állományokba kerülhet.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek