Connect with us

technokrata

Jöjjünk fel a bányából!

Smart home

Jöjjünk fel a bányából!

Manapság az irodai dolgozók kevesebb napfényt látnak, mint anno a szénbányászok.

A Ciao Research nemrégiben egy felmérést végzett a BT számára, amelyből kiderül, hogy a városi dolgozók legnagyobb része az íróasztalához láncolva naponta kevesebb, mint egy órányi természetes napfényt lát. Közel negyedüknek (22%) a munkanapokon kevesebb, mint 20 perc napfény jut, ennek meg is van a következménye: a dolgozók közel kétharmada (65%) depressziós a gondolattól, hogy nem tud elszabadulni az íróasztaltól, hogy többet legyen szabad levegőn.

Sokféle megoldás létezik arra, hogy a dolgozók távolról is elérhessék a vállalati hálózatokat és rendszereket, és ugyanolyan hatékonyan dolgozhassanak a saját hátsó kertjükből, mintha a belvárosi hivatalban ülnének.

Íme néhány jó tanács, hogyan lehet abszolút biztonságossá tenni a munkavégzést, amikor valaki az irodán kívül, netalántán nyilvános helyen végzi irodai jellegű teendőit:

1. Ne keltsünk feltűnést a munkaeszközeinkkel; keressünk egy nyugodt és biztonságos helyet a munkához.
2. Mielőtt kimennénk a szabadba, aktiváljuk a számítógép tűzfalát.
3. Figyeljünk rá, hogy senki ne lássa, amikor beírjuk a jelszavainkat vagy PIN-kódot.
4. Védjünk jelszóval minden fontos fájlt. Ne vigyünk magunkkal semmilyen bizalmas dokumentumot.
5. Amikor csak lehetséges, használjunk biztonságos kapcsolatot – ennek részletei a hálózat neve mellett találhatók a gépen. Győződjünk meg arról is, hogy a gép úgy van beállítva, hogy nem kapcsolódik automatikusan a hálózatokhoz, máskülönben egy nem biztonságos hálózatra is felléphetünk.
6. Kapcsoljuk ki a „fájl- és nyomtatómegosztás” lehetőséget, mert ez kiváló támadási felületet kínál a hackerek számára.
7. Tartsuk naprakész állapotban az operációs rendszert és a vírusellenőrző szoftvert.
8. Próbáljuk a webes levelezőszolgáltatásokat használni, amikor csak lehet, és ne közvetlenül az Outlookot vagy az Apple Mailt – így kihasználhatjuk a weboldalak által nyújtott kiegészítő biztonsági szolgáltatásokat.
9. Végül pedig a megfelelő klíma is szükséges: ne maradjunk a napon túl sokáig, mert nem csak a fejünk, de a noteszgép is túlmelegedhet – ez pedig fontos állományokba kerülhet.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd