Connect with us

Filmnézés, kodektelepítés nélkül

Smart home

Filmnézés, kodektelepítés nélkül

Megújult a Media Player Classic.

Kedvenc filmjeinkhez még mindig nem feltétlenül a Windows Media Player a legjobb választás. „Alapból”, a Windows telepítése után ugyanis számos alkotást le sem tud játszani – a Microsoft (különböző okokból) nem integrálta tele kodekekkel. Erre megoldást jelenthet egy kodekcsomag installálása, amitől azonban sokan ódzkodnak. Ez nem is meglepő, hiszen ki akarja teleszemetelni a számítógépét olyan programokkal, amelyek egy jó részét nem is használja. A sok telepített kodek ráadásul össze is akadhat, és akkor megint csak ott vagyunk, ahonnan indultunk: nem tudjuk megnézni a filmeket PC-n.

Érdemes lehet tehát elgondolkodni egy olyan lejátszószoftver installálásán, mely magában foglalja a lényeges/szükséges dekódoló algoritmusokat, így nem kell vesződni azok egyenkénti összevadászásával. Ezek egyik legnépszerűbbike a külsőre igencsak fapadosnak mondható Media Player Classic. Nem összekeverendő a Microsoft alkalmazásával; a programot nem a redmondi programozók fejlesztik.

Milyen előnyökkel bír még az MPC? Kicsi az erőforrásigénye, hasonlít a régi (6.4-es) Windows Media Playerre, van integrált DVD-lejátszója valósidejű nagyítási lehetőséggel. Támogatja az AVI feliratokat, a Quicktime és a Realvideo formátumokat stb. Könnyű használhatóságáról bárki meggyőződhet, ha letölti a legújabb, 6.4.9.1 Build 20080728-es változatot gyors Download szerverünkről.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő