Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teljes városok három dimenzióban

Smart home

Teljes városok három dimenzióban

Digitális városok a fenntartható jövőért.

Az Autodesk bejelentette együttműködését az ausztriai Salzburg városával, amely az Autodesk „Digitális városok” kezdeményezésének első kísérleti városa lesz. A digitális városmodellező megoldással lehetőség nyílik olyan hasznos vizsgálatokra, amelyekkel eddig nem tervezhettük előre: a 3D tervben megjeleníthetjük az új épületek, földfelszín feletti és alatti létesítmények környezetre gyakorolt hatásait, mind a káros anyag kibocsátás és az energiafelhasználás szempontjából egyaránt. A technológiával a tervezők képesek úgy kalkulálni az infrastrukturális fejlesztéseiket, hogy az előbb felsorolt fontos tényezők mellett, még az egyes napszakok fényviszonyairól és a zajszint alakulásáról kapott pontos kimutatásokat, elemzéseket is figyelembe vegyék.

A tervezési fejlesztések vezetőjeként ismert szoftvergyártó cég Salzburgot, Európa egyik kulturális és történelmi értékekben különösen gazdag városát választotta az első együttműködéshez, hogy segítse a város adatait egyetlen, nagy részletességű 3D városmodellbe integrálni. A város adatai és a valósághű látványtervező és szimulációs eszközök kombinációja még a megvalósítás előtt lehetővé teszi a városkép megtekintését, ezzel együtt pedig bármilyen időpontból és nézőpontból alkalom nyílik a tervek és javaslatok hatásainak látványos módon történő megértésére és megismertetésére. A kísérleti projektnek köszönhetően lehetőség kínálkozik a várostervezés, a turizmus és a gazdasági fejlesztések jövőbeni hatásainak elemzésére is.

“Kísérleti programunk célja, hogy Salzburg képes legyen a föld alatti és feletti jellemzők 3D modelljeinek olyan nyílt platformon történő megjelenítésére, amely támogatja a kiterjedt földrajzi területek CAD, épület-információ modellezési (BIM), térinformatikai, építőmérnöki és infrastrukturális adatainak biztonságos és erőteljes integrációját” – mondta Lisa Campbell, az Autodesk térinformatikai alelnöke.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés