Connect with us

technokrata

1-1 millió a pedagógus szakma kiválóságainak

Smart home

1-1 millió a pedagógus szakma kiválóságainak

Rátz Tanár Úr Életműdíj – nyolcadszor.

Az Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért kuratóriuma idén nyolcadik alkalommal írta ki Rátz Tanár Úr Életműdíj pályázatát. A díjjal minden évben két-két fizika-, matematika-, kémia- és biológiatanárt jutalmaznak, akik pályájuk során különösen sokat tettek a hazai reáloktatásért és a reálértelmiség következő generációiért. A személyenként 1 millió forintos díjjal az alapítvány kuratóriuma az elmúlt hét év alatt 49 pedagógus munkáját jutalmazta.

Nem véletlenül, hiszen a pedagógusok felelőssége a reáltárgyak megszerettetése. A Nobel-díjas és más hasonló elismerésben részesült tudós szakemberek legtöbbje gimnáziumi tanárát emeli ki sikeres pályafutását meghatározó tényezőként. A tanulási készség ebben a korban alakul ki, nem mindegy, hogy kire vannak bízva a felnövekvő generációk: olyanokra, akire a tanuló felnézhet.

A középiskolák, szülői munkaközösségek, volt és jelenlegi tanítványok idén szeptember 15-ig tehetik meg jelöléseiket az itt letölthető felterjesztési adatlapon.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek