Connect with us

Hirdetés

technokrata

Naprakész tudás céges támogatással

Smart home

Naprakész tudás céges támogatással

A Sybase 217 millió forint értékű támogatást nyújtott a Dunaújvárosi Főiskolának és a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolának.

A Sybase Products Hungary Kft., a Sybase termékek magyarországi disztribútora 217 millió forint értékű szoftverlicencet – adattárház, adatbázis, fejlesztő- és tervezőeszköz licenceket – adott át a Dunaújvárosi Főiskola Informatikai Intézetének, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolának, hogy ezzel elősegítse a széles körben elterjedt technológiák megismerését és használatát az oktatásban.

A Dunaújvárosi Főiskola Informatikai Intézete a Sybase oszlop folytonos adattárolásra épülő Sybase IQ adattárház, a PowerBuilder üzleti alkalmazásfejlesztő és a PowerDesigner vállalati szintű tervező és modellező eszközének licenceit kapta meg a támogatás keretében, összességében 141 millió forint értékben.

A Sybase magyarországi disztribútora a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola részére 76 millió forint értékben támogatás keretén belül PowerBuilder, PowerDesigner és Sybase IQ szoftvereket, valamint a WorkSpace integrált Java alapú fejlesztői környezet, az Adaptive Server Enterprise nagyvállalati adatbázisszerver és az SQL Anywhere hordozható adatbázisszerver legújabb kiadásait biztosította.

A Dunaújvárosi Főiskola és a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola hallgatóinak idén ősztől kezdődően lesz lehetősége megismerkedni az iparágban széleskörűen használt Sybase technológiákkal. Ahogy a korábbi, felsőoktatási intézményeknek nyújtott támogatások esetében, a hallgatók a szoftvereket nem csak az intézmény laborjaiban, de hallgatói jogviszonyuk során saját számítógépeiken is használhatják a felkészüléshez.

„Sok szó esik arról, hogy nem kellően naprakész tudást kapnak a hallgatók, és emiatt sokszor nem versenyképes tudással lépnek be első munkahelyükre. A Deed Of Donation programunk keretében olyan csúcstechnológiákat teszünk elérhetővé, amelyek gyakran a mai cégek szoftvertárából is hiányoznak. Ezzel nemcsak versenyképes, de versenyelőnyt jelentő tudás megszerzésére nyílik módjuk a hallgatóknak” – mondta Dinnyés Ferenc, a Sybase Products Hungary Kft. ügyvezetője.

A Sybase világszerte egyre nagyobb hangsúlyt fektet a felsőoktatás támogatására, ennek jegyében kidolgozta a Deed of Donation Programot, és az elmúlt években az intézményeknek juttatott szoftverlicencek támogatását 80 százalékról 100 százalékra emelte, ami azt jelenti, hogy a felsőoktatási intézmények teljesen ingyenesen juthatnak hozzá a szoftvertermékekhez. E program keretében részesült tavaly 120 millió forint értékű támogatásban az ELTE Informatikai Kara, korábban pedig a Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara és a Budapesti Műszaki Egyetem Informatikai Kara.

Az európai és közel-keleti régióban többek között Oroszország huszonkét, Lengyelország tizennyolc és Portugália tizenöt egyetemén folyik valamely Sybase alkalmazás oktatása a Deed of Donation Program keretében, és hazánk szomszédjai is részesülnek támogatásban – legutóbb három szerbiai egyetem jutott összesen 3 millió dollár értékű szoftverlicenchez.

A Sybase idén mind Magyarországon, mind a régióban tovább növelte az oktatás támogatására szánt keretet, idén ősszel várhatóan további hazai és határon túli felsőoktatási intézmények juthatnak hozzá a támogatáshoz.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés