Connect with us

technokrata

Minősített EDR szolgáltatás kapnak a készenléti szervezetek

Smart home

Minősített EDR szolgáltatás kapnak a készenléti szervezetek

Szabványnak megfelelően történik az Egységes Digitális Rádió-távközlő rendszer (EDR) fejlesztése, üzemeltetése, valamint az üzleti információk kezelése.

Az EDR szolgáltató és üzemeltető Pro-M Zrt. – a Magyar Telekom Csoport, Vállalati Szolgáltatások Üzletág leányvállalata – az ISO 9001:2000 szerinti minőségirányítási rendszer bevezetésével biztosítja szolgáltatásainak minőségét az EDR felhasználó készenléti szervezetek felé. A minőségirányítási rendszer alapelveinek megfelelően a cég minőségirányítási rendszerét folyamatosan fejleszti annak érdekében, hogy megfeleljen a felhasználók igényeinek, elvárásainak és a szigorú jogszabályoknak. Az ISO 9001:2000-es szabvány szerinti tanúsítással a Pro-M bebizonyította, hogy az üzleti tevékenységét úgy folytatja, hogy következetesen jó minőségű árukat szállít, és szolgáltatásokat nyújt.

A tanúsítványnak való megfelelés azt jelenti, hogy a Pro-M megvalósította kitűzött üzletpolitikáját: elkötelezett a minőség iránt, vevőközpontú, az erőforrásai megfelelőek, a munkatársak felkészültek és alkalmazható a folyamatirányítási rendszere (például: szervizelési és az ide tartozó adminisztratív, támogató folyamatok). Továbbá a minősítés alátámasztja a vállalat eredményes minőség- és terméktervezését, a beérkező rendelések alapos átvizsgálását, a folyamatok és termékek figyelését, a vevők panaszainak hatékony orvoslását, illetve a megelőző intézkedéseket és a minőségirányítási rendszer folyamatos fejlesztését.

A készenléti szervezetek számára az előbbiekben kifejtett minőségi szolgáltatások mellett az információ védettsége a másik fontos szempont. A készenlétiek olyan információkkal működnek, amelyeket kizárólag belső használatra szánnak, nyilvánosságra nem kerülhetnek. Az információk minőségében, mennyiségében, elosztásában vagy helytállóságában bekövetkező bármiféle törés a külső támadás veszélyét jelentené számukra.

A Pro-M körültekintően kezeli a kritikus információs rendszert és az információk biztonságát egyaránt. Az információ biztonság független felülvizsgálata szerződéses kötelezettség a vállalat számára. Ennek megfelelően a Pro-M az ISO/IEC 27001:2005 szabvány szerint alakította ki az Információ biztonság irányítási rendszerét, amely a legkorszerűbb és nemzetközileg is széles körben elfogadott keretrendszer. Az információbiztonsági irányítási rendszer szabvány szerinti tanúsítása segítségével a Pro-M megmutatta elkötelezettségét az információ biztonság fenntartása és a felhasználók elégedettsége iránt.

A szabványok bevezetési fázisai
Az első fázis során (2006. július 31-ig), a Pro-M szervezetében az erre kijelölt szakemberek elvégezték az olyan szükséges elemzéseket, mint a vagyonleltár és kockázatelemzés, majd a második fázisban elkészítették az alapdokumentumokat (Integrált Irányítási Kézikönyv és az ISO 27001 Alkalmazhatósági Nyilatkozat), végül 2007. december 12-én a vállalat bevezethette az integrált rendszert. A harmadik fázis során a Pro-M belső auditot hajtott végre, melynek tapasztalataira támaszkodva intézkedési terv készült és ennek alapján végrehajtották a még szükséges módosításokat. A Magyar Telekom Nyrt. és az SGS Hungária Kft. közötti szerződés alapján a szervezet tanúsítása két lépésben zajlott: 2008. április 15. és 16.-án helyszíni dokumentum vizsgálatot folytattak, majd 2008. május 5-8. között két fő auditor elvégezte a tanúsítást. A folyamat során hibát, nem-megfelelőséget nem találtak a vizsgáló biztosok, így a Pro-M Zrt. tanúsítását javasolták, melyet a vállalat 2008. június 27-én át is vehetett.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek