Connect with us

technokrata

Az első robotkutya, ami szerethető

Smart home

Az első robotkutya, ami szerethető

Szőrös és nyüszít a Sega Dream Dog DX.

Sok gyártó kísérletezett azzal, hogy létrehozza a tökéletes robotkutyát, de biztosan állíthatjuk, hogy az új gépeb, a Dream Dog DX típusjelű Golden Retriever túl tesz mindegyik felett. A tribble-eknél is ölelni valóbb, az AIBO-nál pedig tízszer valósághűbb DX a Tokyo Toy Show-n debütált a minap, és életszerű bohóckodásával mindenkit levett a lábáról.

Engedelmeskedve a parancsszavaknak, a DX ül, átfordul, és ugat, emellett megharapdálja az ujjainkat, ha az orrával játszunk. A „játékszer” nagyon magával ragadó és az első olyan robotkutya, amely a leginkább hasonlít egy valódi házőrzőhöz. Olyannyira, hogy az általa kiadott panaszos kutyahangok még a jégszívűeket is megolvasztják. Ehhez már csak az kéne, hogy beágyazott Wikipedia adatbázissal és beszédfunkciókkal rendelkezzen…

A Dream Dog DX Golden Retriever szeptemberben kerül a boltok polcaira, kb. 300 dollárért pedig haza is vihető.

Mint ismeretes, a tudósok szerint a robotkutya van annyira hatékony, mint egy valódi eb, ha az idősek társhiányának megoldásáról van szó. Az öregek esetében ugyanis az állatok pótolják azt az űrt, ami a gyermekek kirepülése után tátong az otthonokban, ráadásul az sem ritka, hogy az állat által nyújtott szociális támogatás jóval többet jelent, mint egy másik ember jelenléte.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek