Connect with us

technokrata

Feketedoboz autókba

Smart home

Feketedoboz autókba

Tele lesz a YouTube balesetes videókkal?

Ami a repülőgépeknek adott volt már egy ideje, most egyre népszerűbb az autós körökben is: a Roadscan Drive Recorder, nem más, mint egy feketedoboz, amely rögzíti a fontosabb eseményeket, így egy esetleges balesetnél könnyűszerrel kideríthetők a körülmények, és a fontosabb adatok. A készülék ugyanis folyamatosan rögzíti, mi történik a jármű orra előtt, és baleset esetén elmenti az előző 14 és a következő 6 másodpercet. Így ha nincs egy halálbiztos járművűnk, jól jön egy videó az utolsó pillanatokról.

A szélvédőre vagy a visszapillantóra szerelhető eszköz nem csak vizuális anyagot rögzít, a gyorsítást, és a fékezéseket is dokumentálja pontos dátummal és idővel. Az adatok pedig könnyen letölthetőek PC-re, és kiváló bizonyítékként szolgálnak a biztosítók számára, illetve a tárgyalótermekbe. Természetesen, ha ártatlanok vagyunk.

Ha az adott körülmények szerint mégis mi vagyunk a hibásak, akkor is érdemes a videót elemezni, hátha kiderülnek olyan információk, amelyek felett az átlag szakember átsiklik.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle