Connect with us

technokrata

Egy modern, dolgozó nő „budoárja”

Smart home

Egy modern, dolgozó nő „budoárja”

A híres görög ékszertervező, Iosif Iosifidis új kollekciója.

Mi köze lehet az irodai környezetnek egy tizenkilencedik századi budoárhoz? Sokkal több, mint gondolnánk!

Két évszázaddal előttünk a nők privát öltözködőszobája volt életterük legintimebb része, telis-tele ízlésüket és eleganciájukat tükröző személyes tárgyaikkal, ruhákkal és ékszerekkel. Olyan hely volt ez, ahol a nő szívesen töltötte az időt. Személyes szféránkat még ma is igyekszünk stílusunknak megfelelően és kényelmesen kialakítani. Manapság azonban sokkal több időt kell munkával töltenünk, mint akkoriban. Bizonyos értelemben az iroda egyfajta „budoárrá” változott, a modern, dolgozó nő életterének részévé. Hasonlóan a hálószobánkhoz, ezt is személyes tárgyakkal töltjük meg, hogy a lehető legjobban érezhessük magunkat benne.

Iosif Iosifidis, a görög ékszertervező új ékszerkollekciójának elkészítéséhez a Logitech számítógépes perifériáinak stílusos és személyes formaterveiből merített ihletet. A Logitech olyan számítógépes egereket, billentyűzeteket, webkamerákat és hangszórókat tervez és gyárt, amik életre keltik munkahelyi környezetünket.

Iosif munkáját –, amit a modern és a hagyományos elemeket ötvöző, komplex ezüst- és aranytárgyak jellemeznek – a görög és a nemzetközi piacokon is sokan elismerik. Legújabb kollekcióját az athéni San George Lysabettus Hotelben megrendezett különleges eseményen mutatta be.

Iosif szerint „a Logitech perifériák olyan személyes tárgyak, amik a divat és az elegancia érzését ügyesen emelik át a jellemzően tompa, irodai környezetbe. Ezt a tulajdonságukat próbáltam megragadni. Az ékszereket az ember régóta használja arra, hogy életet vigyen a hálószobák vagy öltözőszobák feminin részlegébe. Számomra a Logitech termékei valami hasonló dolgot tesznek a munkahelyekkel.”

A Logitech perifériáinak tervezésénél mindig a felhasználó az elsődleges szempont. A teljesítmény és a szépség olyan kombinációi ezek, melyek célja nem csak a számítógép hatékony irányítása, a zenehallgatás természetessé és kényelmessé varázsolása, de ezzel egyidejűleg jól is kell kinézniük.

Iosif számára inspirációt jelentett a Logitech termékei közül a Cordless Desktop Wave – egy maximális kényelmet biztosító billentyűzet-egér kombináció –, a QuickCam Sphere AF webkamera, a diNovo Mini és diNovo Edge billentyűzetek, a Z10 interaktív hangszórórendszer és az MX Air vezeték nélküli légi-egér, ami az asztalon és a levegőben tartva is használható. Iosif formatervei mellett ezek mindegyike ki lett állítva az athéni bemutatón. Az új ékszereket eleinte néhány görögországi boltban lehet majd megvásárolni.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák