Connect with us

technokrata

3D-s tévék a boltokban

Smart home

3D-s tévék a boltokban

Megkezdődött a háromdimenziós képet adó televíziók forgalmazása.

3D-s műsorok nézésére alkalmas készülék kereskedelmi forgalmazását indította be a Hyundai – hol máshol, mint a technikai újítások iránt leginkább fogékony Japánban. A 46 colos (115 centiméteres) átlóval bíró TV-k azonban „önmagukban” még nem elegendőek a háromdimenziós hatás élvezetére, szükség van hozzájuk speciális szemüvegre is. Hasonlóan, mint az IMAX mozikban.

Emellett még egy hendikeppel kell megbirkózniuk az új élményre vágyóknak. 3D-s műsorokat egyelőre csak a kábeltévén sugároznak Japánban, és ott is csak négyszer egy nap. Tehát viszonylag ritkán lehet „elcsípni” olyan adást, amelynél van értelme a tévének (és a szemüvegnek). Ezeket is csak az ország északi szigetén, Hokkaidón lehet fogni – olyan rövid filmekről van szó, mint állatkerti életképek, motorversenyek stb. Jelenleg egyébként a tyúk-tojás problémától szenved a technika: mivel nincsenek 3D-s műsorok, ezért nem is nagyon terjednek a 3D-s TV-k – viszont addig nem csinálnak komoly háromdimenziós programokat, amíg nincs min megnézni.

Sztereó látás
A készülék a TriDef névre keresztelt sztereoszkópikus technológiát alkalmazza, ezzel képes kiváltani a nézőben a mélységérzet illúzióját. Leegyszerűsítve arról van szó, hogy a televízió ugyanazt a képet mutatja mindkét szem számára, de felváltva. Ezzel voltaképp becsapja az emberi agyat, vagyis létrejön a 3D-s kép.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp