Connect with us

technokrata

Hadonásszunk a laptop előtt?

Smart home

Hadonásszunk a laptop előtt?

Mutogatással is lehet vezérelni a Toshiba új noteszgépét.

A Qosmio típusból egész kis családot hozott létre a távol-keleti vállalat – egyik legújabb modelljük a G55-ös típusszámot kapta. Ennek érdekessége, hogy a kávába integrált webkamerája révén képes az LCD előtt ülőt „figyelni”: a felhasználó levegőben tett kézmozdulatokkal is irányíthatja számítógépét. Egyelőre nem világos, hogy a Harry Potter stílus miért is gyorsítja fel a laptoppal való kommunikációt, de az tény, hogy elég egyedi megvalósításról van szó.

Mindamellett nem kisméretű a G55-ös: 18,4 colos (természetesen szélesképernyős) kialakítást kapott a masina, amely 1680×945 pixeles natív felbontás megjelenítésére képes. A gép lelkét természetesen a Centrino platformba tartozó Core 2 processzor adja, amely mellé 4 GB-nyi operatív tár dukál. Grafikus megjelenítésről az Nvidia egyik legkomolyabb mobil videokártyája gondoskodik: egy Geforce 9600M GT került bele. Emellett egy „Quad Core HD processzor” is található benne, jelentsen ez bármit is – valószínűleg a Cell alapú SpursEngine-ről van szó.

A Toshiba noteszgépe egyelőre még nem vehető meg, mert csak a jövő hónapban kerül a boltok polcaira. Induló ára 1550 dollár, vagyis nem mondható olcsónak, de tudásához mérten nem is kifejezetten drága gép.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom