Connect with us

technokrata

Ki lehet rúgni a fogtündért?

Smart home

Ki lehet rúgni a fogtündért?

Gyermekfogászat másképpen.

Kisgyermekes szülők legalább annyira rettegnek a fogorvostól, mint csemetéik. A 3-7 éves apróságokat nemcsak megviseli a kezelés, de már az is nehézséget okoz, hogy a székben maradjanak, amíg a tömés vagy a vizsgálat tart. Ezen a helyzeten rengeteget javíthatnak a már itthon is elérhető új fogászati anyagok, melyek gyorsítják a beavatkozásokat és csökkentik a fájdalmat.

Az étkezési szokások változásával egyre gyakoribb, hogy kisgyermekeket is fogászati kezelésre kell vinni. A 3-7 éves apróságokat nehezen lehet rávenni az együttműködésre, s mind a szülő, mind pedig a gyerek számára konfliktus forrása, melyet mindketten szívesen elkerülnének. Bár a kezelés szükséges rossz, az új fogászati anyagok használata jelentősen lerövidítheti a székben töltött időt, illetve csökkentik a fájdalmat.

A 3M legújabb üvegionomer „biotömései” szinte beépülnek a fog anyagába, kizárják az allergia, és csökkentik a későbbi bakteriális fertőzés veszélyét. Van már olyan tömőanyag is, mely negyedannyi idő alatt köt, bizonyos érzéstelenítő szerek a beavatkozás után néhány perccel kiürülnek a szervezetből, használatukkal ezért töredékére csökken a kezelés utáni „érzéketlen arc” időtartama.

Ma már ezek az anyagok széles körben elérhetők, érdemes érdeklődni használatukról a fogorvosnál. Összességében a kis pácienseknek ezen új anyagok használatával csupán harmadannyi időt kell a fogorvosi székben tölteniük, ami mindenki számára nagy könnyebbséget jelent.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák