Connect with us

technokrata

Extra high-tech billentyűzet – billentyűk nélkül!

Smart home

Extra high-tech billentyűzet – billentyűk nélkül!

Gyönyörű és hangtalan.

Kong Fanwen nevéhez fűződik a No-key Keyboard koncepcióterve. Az alkotó grafikus művészeti tevékenysége kifejezetten impozáns, így, ha lesz belőle valami, ha nem, érdemes elgyönyörködni az ötleten. A diffúz fény a billentyűzet oldaláról az egész felületet beragyogja anélkül, hogy alul- vagy túlvilágítaná, emellett a gombok vésve vannak a felületre, az ujjpozíciót egy apró kamera és mozgásfigyelő technológia követi.

Mindazonáltal, a külső nem minden. Tény, hogy az eddigiekhez képest, eddig ez az egyik legszebb klaviatúra, ám a felhasználó barát mivoltát megkérdőjeleznénk. A gépelés során ugyanis fontos lehet a visszacsatolás, így ennek használata inkább nehézséget jelenthet.

Mint említettük, egyelőre ez egy koncepció, ám a legcsendesebb, legextravagánsabb, legvízállóbb billentyűzet helyett érdemes volna a beszédfelismerésre erőforrásokat átcsoportosítani, így a klaviatúrára már egyáltalán nem is lenne szükség. Helyette egy teljesen személyre szabható érintőképernyő lenne jó megoldás.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek