Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon EOS 1000D – a legújabb tükörreflexes

Smart home

Canon EOS 1000D – a legújabb tükörreflexes

A Canon bejelentette legújabb digitális tükörreflexes fényképezőgépét, az EOS 1000D-t, mely a cég termékskálájában a 12 megapixeles EOS 450D alatt helyezkedik el.

Az eddigi legkönnyebb vázzal rendelkező EOS modell, az EOS 1000D számos olyan megoldást tartalmaz, melyek eddig csak a Canon professzionális EOS-1 sorozatú gépeire voltak jellemzők. Ilyenek többek között a DIGIC III képfeldolgozó processzor és az Élőkép megjelenítési mód. A Canon az EOS 1000D gépet EF-S 18-55 mm IS objektívvel együtt is kínálja, mely a képstabilizátornak köszönhetően még gyenge fényviszonyok mellett is kiváló teljesítményt nyújt.

A Canon EOS 1000D fényképezőgép főbb jellemzői:
-10,1 megapixeles (3.888×2.592 képpont) CMOS képérzékelő
-EOS integrált tisztítási rendszer
-7 pontos, nagy lefedésű AF rendszer, f/5.6 kereszt típusú középső ponttal
-3 kép/másodperces sorozatfelvételek
-2,5 colos, 230 ezer pixeles LCD Élőkép móddal
-DIGIC III képfeldolgozó processzor
-Kompatibilitás az SD és SDHC memóriakártyákkal
-Kompakt és könnyű váz
-Digital Photo Professional RAW képfeldogozó szoftver
-Teljes kompatibilitás a Canon EF és EF-S objektívekkel és az EX-sorozatú Speedlite vakukkal.

Valamennyi EOS modellhez hasonlóan az új készülék alkatrészeit is a Canon gyártja és szereli össze. A 10,1 megapixeles CMOS képérzékelő, mely a jobb zajcsökkentés elérése érdekében már nagyobb pixelekből áll, elég nagy felbontást biztosít ahhoz, hogy a fotók – még vágás esetén is – A4-es méretben kinyomtathatók legyenek.

A képérzékelőre lerakódó por eltávolítására az EOS 1000D tartalmazza az EOS integrált tisztítási rendszerét, mely háromféle eljárással – a por mennyiségének csökkentésével, a por eltávolításával és taszításával – biztosítja, hogy a szennyeződések ne csökkentsék a felvétel minőségét.

A EOS 1000D gépben most először jelent meg az eddig csak a professzionális digitális tükörreflexes gépekben megtalálható DIGIC III processzor. A processzor lehetővé teszi sorozatfelvételek folyamatos készítését akár 3 kép/másodperces sebességgel (3 kép/másodperc JPEG képek esetén, és 1,5 kép/másodperc RAW képek esetén), egészen az SD- vagy SDHC-kártya kapacitásáig.

A gyors élességállítást igénylő felvételeknél az EOS 1000D egy 7 pontos, nagy lefedésű autofókusz rendszer segítségével képes a másodperc töredéke alatt az adott témára rögzíteni a fókuszt. A kereszt típusú középső fókuszpont még gyenge fényviszonyok és alacsony kontrasztú jelenetek esetén is hatékonyan működik. A gép E-TTL II vakuvezérlő rendszert is tartalmaz, mely a professzionális EOS modellek sajátja.

Az EOS 1000D alig 450 grammos tömegével a Canon eddigi legkönnyebb digitális tükörreflexes gépe, melynek mérete egyébként 126x98x62 milliméter. A nagy fényerejű, 2,5 colos kijelzőn megtekinthetők az elkészített felvételek, és ellenőrizhető a kompozíció. Az élességnek, a képkeménységnek, illetve a nagy látószögnek köszönhetően egyszerre többen is megtekinthetik a felvételeket. Az LCD-n megjelenik a könnyen navigálható menürendszer is. A görgetés elkerülése érdekében külön lapokból álló menürendszer a legújabb EOS modellekben alkalmazott megoldáshoz hasonlóan lehetővé teszi a külső eszközök, többek között a Speedlite vakuk vezérlését is.

Állvány használata esetén, vagy olyan helyzetekben, ahol a kereső használata nem praktikus a felhasználó Élőkép módba kapcsolva 30 kép/másodperces képfrissítéssel közvetlenül a képérzékelőről kapott élőképet mutatja. Megjeleníthető négyzetháló is, a hisztogram pedig a kompozíció és az expozíció beállításában segíti a felhasználót. Az új EOS készülék esetében Élőkép módban két autofókusz mód használható. A Gyors AF a tükör egy pillanatra történő felcsapásával, az ÉLŐ AF pedig a kompakt fényképezőgépekhez hasonlóan a kontraszt információk alapján állítja be az élességet.

A Canon az EOS 1000D fényképezőgéphez teljes szoftvercsomagot mellékel, mely a képek kezeléséhez és feldolgozásához szükséges programokat tartalmazza. A Digital Photo Professional (DPP) egy olyan, nagy teljesítményű RAW konverter, amellyel RAW formátumú képek feldolgozására nyílik lehetőség. A DPP a fényképezőgép olyan funkcióit is használja, mint a Portrékép vagy a Képstílusok. A szoftvercsomagban szereplő Picture Style Editor képstílus-szerkesztő program a színek kezelése során saját Képstílusok létrehozásában nyújt segítséget. További mellékelt szoftverek az EOS Utility, az Image/Zoom Browser és a Photostitch.

A Canon EOS 1000D váz ajánlott végfelhasználói ára Európában 549 euró, vagyis mintegy 135 ezer forint. A 18-55 mm-es normál objektívvel 599 euróba (150 ezer forint), a 18-55 mm-es IS objektívvel pedig 649 euróba (160 ezer forint) kerül a masina.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés