Connect with us

technokrata

Vörös és fekete: a világ legvékonyabb és legtapinthatóbb fényképezőgépe

Smart home

Vörös és fekete: a világ legvékonyabb és legtapinthatóbb fényképezőgépe

A könnyű navigálás és képszerkesztés záloga: érint, köröz, simít.

A BenQ bejelentette a világ legvékonyabb 8 megapixeles fényképezőgépének, az 1600 ISO érzékenységű, 3x optikai zoomos, PENTAX smc lencsével felszerelt T850-es modellnek a piacra dobását. A 14,9 mm-re karcsúsított kompakt T850 sikkes rozsdamentes acél burkolata (vörös és fekete színben kapható) a gép minimalista könnyedségű kezelését tükrözi. A kivételes hatékonyságú felhasználóbarát kivitelezést a rendkívül intuitív fényképezési és képszerkesztő funkciók teszik lehetővé, amelyek középpontjában a TFT LCD-képernyőn intelligens módon körkörösen elrendezett érintőgombok állnak. Emellett szinte minden fényképező funkció három egyszerű ujjmozdulattal érhető el vagy indítható: érintéssel, körözéssel vagy simítással. A T850-es típus azzal tűnik ki az érintőképernyős fényképezőgépek között, hogy fotó- és videofelvételek visszanézéséhez egyetlen természetes “simítás” mozdulatot alkalmaz. A lehetőségek mindent átfogó köréhez éppúgy hozzátartozik a “Mosolyvadászat” mint az Automatikus arckövetés, a Z-világosítás, az emelt szintű fotótechnika, az írás & illesztés vagy a Quick Bar, amelyek a T850-est mesésen szórakoztató társsá teszik napjaink digitális életformájában.

A vezérlők és menük olyannyira egyszerűek és természetszerűek, hogy a spontán pillanat megragadása csak egy szemvillanásig tart. Nem kell egymás után nyomogatni a gombokat a számtalan menüben való navigáláshoz. A T850-es típusnál a bonyolult kezelési műveleteket minimalista, logikus megközelítéssel egyszerűsítették le. A kerek érintőgombok (éppen akkorák, mint az ujjbegy), amelyeket azonnal elő lehet hívni az extra méretű képernyőn gyorsan a megfelelő beállításhoz viszik a felhasználót, hogy a pillanat ne csak emlék legyen. Mi több, a T850 Quick Bar menüsávja még ennél is gyorsabb/azonnalibb elérést biztosít a fotózáshoz szükséges funkciók 80 százalékához. Az intelligensen megrajzolt/tervezett érintőikonok, amelyek világosan ábrázolják funkciójukat, szintén sokat tesznek a más fényképezőgépeknél alkalmazott komplikált menürendszer bonyodalmainak megszüntetéséért.

A már elkészített felvételeket könnyedén visszanézhetjük és javíthatjuk a képernyőn végzett három ujjmozdulattal. A fókuszpont áthelyezéséhez nem kell mást tenni, mint egyszerűen megérinteni a kívánt pontot a képernyőn, és a T850-es automatikusan újtafókuszálja a képet, és áthelyezi annak középpontját. A kép egy adott részének fölnagyításához csak kört kell rajzolni a képrészlet köré az ujjunkkal, és a T850 azonnal 12-szeres nagyításban mutatja a bekarikázott részletet. Mi több, a képlevágás üzemmódban el is menthetjük új képként a nagyítást. Nem okoz többé nehézséget a visszajátszás a T850 zseniális funkciójának, amely képes felismerni a simító mozdulatot a képernyőn. A képek visszanézése során, ha ujjunkkal jobbról balra simítjuk meg a képernyőt, a következő, ha pedig balról jobbra, akkor az előző kép jelenik meg. Ha videó- vagy audiótartalmat játsszunk le, a lejátszósáv megérintésével mozoghatunk előre, így megszűnik az a kellemetlenség, hogy a tartalom lejátszását mindig az elejéről kell kezdeni.

A T850-es modellt emelt szintű fotótechnikai funkciókkal is ellátták. Az érintőképernyőre szabad kézzel írhatunk, és vicces bevágásokat, rajzokat illeszthetünk a képekhez. A felhasználók többféle szövegbuborék és háttér/keret közül választhatnak felvételeik szerkesztése során.

Az ISO 1600-as fényérzékenységnek köszönhetően a felhasználók félhomályban is vaku nélkül fényképezhetnek. A “Z-világosítás” pedig lehetővé teszi a kép megvilágításának módosítását a felvétel elkészítése után. A T850-es modell ragyogó “Smile Catch” üzemmódja minden futó mosolyt megörökít gyors egymásutáni expozíciókkal, amelyeket a zárgomb újbóli megnyomásával lehet leállítani. Versenytársaink hasonló funkcióval rendelkező gépei legfeljebb hat egymás utáni felvételt készítenek. És hogy az életet a másodpercek töredékeiben is megragadhassák – például akciófelvételeknél – a “12 Burst” funkció 12 képet készít egy másodperc alatt! Éles, tiszta és határozott karakterű képet garantál a Super Shake-Free beállítás és az Automatikus arckövetés, amely egyszerre akár kilenc arc finombeállítását is képes elvégezni, tehát tökéletes a több embert ábrázoló jeleneteknél. A T850-es 30 előre beállított felvételi módjainak skáláján a szabvány automatikus és videó mód mellett olyan pontosabb beállítások találhatók, mint “múzeum”, “parti”, “tengerpart” és “tűzijáték”.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle