Connect with us

Hirdetés

technokrata

Divx 6.8 – minden eddiginél jobb és gyorsabb videotömörítés

Smart home

Divx 6.8 – minden eddiginél jobb és gyorsabb videotömörítés

50 százalékkal gyorsabb dekódolás a többmagos számítógépeken.

A San Diego-i Divxnetworks hatodik generációs videokodekje (letöltés itt) felfrissítette a korábban talán elhanyagolt extra szolgáltatások támogatását: lehetővé vált a többnyelvűség támogatása – nemcsak feliratozás, hanem több hangsáv egyszerű alkalmazásával is. A hatos változat támogatja a DVD-knél megszokott menük készítését, megjelenítését. Fejlesztői szerint az ötös verzióhoz képest, változatlan minőségi beállítások mellett, akár 40 százalékkal kisebb méretű videofile-okat is elő lehet vele állítani. Jerome Rota, azaz Gej, a formátum létrehozója elárulta, hogy ehhez például az új képelemzési technikák, illetve a zajszint csökkentése járult hozzá.

Sokkal nagyobb lépést hoz azonban a 6.5-ös kiadás, melynek révén immár DivX-ben is megjelenhetnek a HD-s, azaz nagyfelbontású videofilmek. A legújabb kodek akár 1920×1080 (1080i, 1080p) pixeles mozgóképeket is tömöríthet, magas képminőség mellett. Ehhez természetesen már kell bőven számítási teljesítmény, ezért nem meglepő, hogy a többszálas (Hyperthread), a kétmagos és a kétprocesszoros rendszereket minden korábbinál jobban támogatja a DivX 6.5. Rendelkezik egy automatizált zajszűrési technológiával, melynek alkalmazásával a jellemzően DV kamerákkal készített, alacsony fényű felvételeknél fellépő szemcsésedést lehet kevésbé zavaróvá tenni.

A szoftver legújabb, 6.8.3.9-es változata letölthető a Terminal Download gyors adatbázisából, mely a nagyfelbontású, HD-s videók kezelésében hozott változást. A fejlesztők állítása szerint ez minden idők leggyorsabb DivX videó dekódere. A következőket tartalmazza:
– DivX Player 6.8.2
– DivX Community Codec 6.8.3
– DivX Web Player 1.4
– DivX Converter 6.6 (15 napos próbaverzió)
– DivX Pro Codec 6.8.3 (15 napos próbaverzió)



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés