Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szobahőmérséklet-szabályozó EU-tanúsítvánnyal

Smart home

Szobahőmérséklet-szabályozó EU-tanúsítvánnyal

A szobaszabályozók tanúsításának döntő kritériuma a szabályozás jósága, azaz a tényleges szobahőfok minimális eltérése a felhasználó által beállított, megkívánt értéktől.

A Siemens Ipar szektorához tartozó, Zug (Svájc) székhelyű Siemens Building Technologies divízió Synco RXB egyedi szoba-szabályozó rendszere erős piaci pozíciónak örvend: kis és közepes méretű épületek HVAC (fűtő-, szellőztető és légkondicionáló) rendszernek felhasználó-barát, energia-hatékony – akár zárt, akár nyílt hurkú – szabályozását rugalmasan illeszti a létesítmény életciklusához, működtetési időrendjéhez, valamint az épület lakóinak komfort-igényéhez. A Synco kommunikációs vezérlőközpontjába integrált web-szerver tetszőleges időben lehetővé teszi az objektum működtetését és felügyeletét bármely helyről, illetve PC állomásról.

A Synco RXB egyedi szabályozók most megkapták az európai szabványok szerinti (minőségi) tanúsítványt. Ennek értelmében a helyiségek komfort-szabályozásának energia-hatékonysága igen magas fokú. A kis- és közepes méretű, vegyes rendeltetésű épületeknél különösen jelentős az energia-megtakarítási potenciál. A tanúsítvánnyal rendelkező termékek lehetővé teszik a tervezőnek, hogy minőségi különbséget tegyenek a szabályozók széles választékában a szabályozás jósága alapján, és a helyes kiválasztással hozzájáruljanak az energia-felhasználás optimálásához.

A tanúsítást a 2003-ben európai épületautomatika-gyártók által létrehozott, eu.bac (european building automation and controls association) nevű intézetben végzik, annak vizsgálati és tanúsítási programja szerint, amely összhangban van az EN 45 000 európai szabványsorozat idevágó előírásaival. A szobaszabályozók tanúsításának döntő kritériuma a szabályozás jósága, azaz a tényleges szobahőfok minimális eltérése a felhasználó által beállított, megkívánt értéktől. A francia Centre Scientifique et Technique du Bâtiment (CSTB) intézet vizsgálatai mutatták ki, hogy a 0,1 K szabályozási jósággal rendelkező, értékes szabályozók révén akár 14% energia-megtakarítás is elérhető.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés