Connect with us

technokrata

Billentyűzetek – a legjobbtól a legelképesztőbbig

Smart home

Billentyűzetek – a legjobbtól a legelképesztőbbig

Fürgeujjak bevetésen.

Az esztétika és a funkcionalitás mérlege mindenkinél más-más irányba billen el, de tény, hogy a billentyűzetek esetében elsődleges az ergonómia. Persze kit nem hoz lázba egy olyan klaviatúra, amelynek gombjai azt az érzetet keltik, mintha egy űrhajó fedélzeti irányítórendszerét nyomkodnánk? Az Optimus DarFon billentyűzete kifejezetten ilyen, nem beszélve arról a nagyszerű előnyéről, hogy éjszaka sem kell lámpát kapcsolni a gépeléshez.

Ha már a billentyűcsapkodásnál tartunk, bizony nem ártana, ha legalább estére elhallgattathatnánk a perifériát. Az egész napos klikk-klakk bizony megfájdítja a fejet – éppen erre találták ki a néma klaviatúrát. A ReallyCool Keyboard ráadásul nem csak csendes társ, hanem még a folyadékot is jól bírja, legyen az forró kávé, vagy hideg sör. A ragacsos maradványokat pedig egyszerűen szappanos vízzel lesikálhatjuk. További extra az éjszakai megvilágítás. Egészségügyi létesítményekben, bírósági tárgyalótermekben szintén nagy hasznát vehetik, ahol a folyamatos ratatata megzavarhatja a vizsgáló orvosok vagy bírák gondolkodását.

Az állandó online kommunikáció hívta életre a Look@Me klaviatúra-kezdeményt, de nevezhetnénk a hordozható billentyűzetek letisztult változatának is, amelyet – többek között – speciálisan úgy terveztek, hogy egyszerű mozdulattal gépelhessünk vigyori, meglepődött vagy pimasz smiley-kat. Leginkább arra jó, hogy kiegészítsük a jelenlegi gombkészletünket, és korántsem arra, hogy lecseréljük a hagyományos alfanumerikus karaktereinket – hacsak nem eltökélt szándékunk, hogy a jövőben kizárólag hangulatjelekkel szeretnénk kommunikálni. A képen látható rózsaszín csoda tervezéséhez három ember is kellett: Harry Wu, Ming Yang és Jabez Lin.

Ehhez képest funkcionalitásában egeket ver a számítógépet rejtő elegáns íróasztal, amely teret és rendezettséget kínál magas áráért cserébe. Persze az egér és a billentyűzet itt is az asztal felületén kap helyet, viszont könnyen hozzáférhetünk a csatlakozókhoz, és a meghajtókhoz. Azon felhasználóknak ajánlott, akiknek nem megfelelő a laptop, de szeretnének megszabadulni az asztali PC korlátaitól.

Köztudott, hogy a billentyűzetek koszosabbak, mint a nyilvános vécék: egy átlagos munkahelyi íróasztal százszor több baktériumot tartalmaz négyzetcentiméterenként, mint egy irodai vécéülőke. És ez még semmi ahhoz képest, amit az asztallap, a telefon, és egyéb más privát felületek rejtenek: ezek ugyanis az influenzát és a közönséges náthát okozó vírusok kedvenc tartózkodási helyei. A higiéniáért mindenki maga felelős a saját környezetében, hogy elkerüljük a problémákat, inkább üljünk az ebédlőasztalhoz, számítógépezés közben több okból sem ajánlatos étkezni.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák