Connect with us

Hirdetés

technokrata

Karcóra – az eddigi legkülönlegesebb időmérő!

Smart home

Karcóra – az eddigi legkülönlegesebb időmérő!

Mutatók nélkül könnyebb az élet?

Felejtsük el a karóránkat, mint egyszerű ékszert! Mióta az elsődleges kronométer helyét átvette a mobiltelefonunk, sokkal izgalmasabb feladatot is adhatunk a csuklópántos időmérőnek. Kész rejtvényként áll majd a metró kíváncsi utasai előtt, akik megpróbálják lelesni a kezünkről az óraállást. Denis Guidone fejéből pattant ki az „Ora Unica” ötlete, amely nélkülözi a mutatókat, noha számlapja igencsak kerek.

Persze nem ez az első rendhagyó óra a világon. A Tokyoflash is bemutatta a maga ultradizájnnal ellátott, kifejezetten kriptikus készülékeit. A titkosított információ pedig köztudottan nehezen olvasható. A Kyokusen – mely nagyjából íveltet jelent magyarul – speciális LED kijelzője segítségével mutatja (vagy mégsem?) az időt.

Ezzel ellentétben a Geomesh nevű készüléküket nem csak nehezen lehet olvasni, de még kezelni sem a legegyszerűbb. Az időt vízszintes és függőleges vonalakkal jelzi ki, amit azóta se nagyon tudtunk megfejteni.

De térjünk vissza a karcórára, amely talán letisztultságával nyerhette meg az Adamo Eva nemzetközi dizájnversenyt, hiszen számlapján mindössze egy firkálás látható, és ahogy telik az idő, a firka változik: egyik vége az órát, a másik vége pedig a percet mutatja. A pontos időt ebben az esetben is csak tippelhetnénk, úgyhogy továbbra is marad a jól bevált mobiltelefon a zsebünkben.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés