Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan néz ki egy noteszgép darabokban?

Smart home

Hogyan néz ki egy noteszgép darabokban?

Toshiba notebook elemeire szedve.

A notebookokról elsőre szinte mindenkinek a könnyű hordozhatóság jut eszébe, de legalább ugyanennyire sajátjuk a nehéz szerelhetőség ezeknek a kis gépeknek. Mivel a számítógép szinte összes elemének a billentyűzet alatti, legtöbbször csak 2-4 centiméter vastagságú helyen kell elférnie, ezért a mérnökök számos trükköt vetettek és vetnek be, annak érdekében, hogy a tömeg minél alacsonyabbra szorítása mellett a hellyel is spórolhassanak. Ebből következően a legtöbb masinát otthoni körülmények között nem lehet darabokra szedni – míg egy asztali PC-vel nincsen ilyen gond.

Persze alapvető dolgokat le lehet cserélni: az akkumulátor a legtöbb modellben könnyedén kipattintható a laptopból, hogy igény szerint egy másikat rakhasson bele a felhasználó. Viszonylag könnyű memóriát is bővíteni benne, és a nagyobb modellekben az optikai meghajtó és/vagy merevlemez cseréjére is vállalkozhatunk, ha indokolt. De ki látta már noteszgépének alaplapját, processzorát?

Egy lelkes felhasználó a múlt hétvégét azzal töltötte, hogy darabokra szedte Toshiba Portégé notebookját, melynek eredményét blogján meg is osztotta az érdeklődőkkel. Amint az a képen is látszik, tényleg alapvető elemeire tudta bontani a kis gépet: az összes kábel, csatlakozó, ventilátor, és minden más hardvereszköz különválasztásra került. Akit érdekelnek további képek is a szétbontott laptopról, az alábbi linkre kattintva megnézhetik a teljes képgalériát.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés