Connect with us

technokrata

Csináld magad lámpa

Smart home

Csináld magad lámpa

Ősi eredetű 21. századi dizájn.

A legtöbb háziasszony szereti az egyedi lakberendezési kellékeket, pláne, ha azok ára meg sem közelíti a koronázási ékszerekét. Éppen ezért fog tetszeni legtöbbjüknek Thomas Hick ama nagyszerű ötlete, amely az origami művészetén alapul. Az úgynevezett Fold Your Lamp dizájnkoncepció lehetővé teszi, hogy mindenki egyedi lámpaburát hajtogasson magának, mégpedig egy vékony, rozsdamentes acéllemezből.

Természetesen, ehhez nem kell géplakatosnak lenni, a szóban forgó fémlapot ugyanis az origami formáinak megfelelően meghatározott vonalak mentén elvékonyították, szabadjára engedve a kezet és a fantáziát. A perforációk kifejezetten megspékelik a dizájnt, amely a fényigényünknek és a hangulatnak megfelelően tovább bonyolítható a ki-be hajtogatás segítségével.

Mint ismeretes, a modern origami egyik nagyja Uchiyama Koko – elsőként ő szabadalmaztatta figuráit. A mai világban nem meglepő, hogy sokan vannak, akik a billentyűkombinációk mellett az origami figurákat is szabadalmaztatás alá vonnák. Míg régebben az origami nem számított különösebben egyéni szellemi terméknek, napjainkban egyre fontosabb a kreáló művész egyéni tehetségének kihangsúlyozása.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom