Connect with us

technokrata

Nagyteljesítményű LED Ceramos Reflector – erős fényű slimline monitorok

Smart home

Nagyteljesítményű LED Ceramos Reflector – erős fényű slimline monitorok

Egy wattnyi betáplált teljesítményt 70 lumen fényáramra alakít át.

Minden olyan tulajdonságot, melyekkel a közepes méretű (5-20”) LCD monitorok hátsó megvilágítása fényforrásának rendelkeznie kell, egyetlen apró házban egyesít az Osram (a Siemens fénytechnikai divíziója) új nagyteljesítményű LED Ceramos Reflectora. Ezt a terméket fényvezetőkbe való fény-bevitelre fejlesztették ki, és nagy fényerővel valamint hatásfokkal rendelkezik. Nem mellesleg 150 Celsius fokig működik és 50.000 órás rendkívül hosszú élettartamot ígér.

A Ceramos Reflector ThinGaN (GaN: Galliumnitrid) technológiára épül és 80 mA üzemi áramfelvétel mellett 70 lm/W fényhatásfokkal működik, azaz egy wattnyi betáplált teljesítményt 70 lumen fényáramra alakít át. Mivel igen kicsi, mindössze 2,3×3,2×0,8 mm méretű, hőfokstabil kerámia-házba szerelik, igen nagy alkatrész-sűrűség érhető el. Az ovális fénykiléptető ablak a fény vékony, mindössze 2 mm magas fényvezetőkbe való becsatolását teszi lehetővé. Ez igen kedvező annak a trendnek a szempontjából, amely egyre vékonyabb, de nagy fényességű (lumineszcenciájú) monitorokra irányul. Felhasználási területek például autó- és repülőgép-navigációs monitorok, vagy minden olyan display, amelynek világos környezetben is jól olvashatónak kell lennie.

A nagyteljesítményű LED jól tűri a rázkódást és a vibrációt, és alkalmas a standard forrasztási eljárásokra. Higanytartalma nincs, és eleget tesz az EU veszélyes anyagokra vonatkozó úgynevezett RoHS-direktívája előírásainak. Az Osram Opto Semiconductors a nagyteljesítményű LED-eket, mint például a Ceramost a hidegkatódos fluoreszkáló lámpák környezetbarát alternatívájaként ajánlja, amely nagy fényhatásfokának köszönhetően energiatakarékos is.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

önmagát fertőtlenítő kilincs
Mate 20 X

SmartPhone

Megérkezett a Huawei első 5G-s okostelefonja

2019. október 19. szombat
wifi 6

Kütyük

Megérkezett a Wifi 6, amely kisimítja ráncainkat

2019. október 17. csütörtök
nokia android frissítés hmd global

SmartPhone

Megkezdődött a Nokia okostelefonok android frissítése

2019. október 16. szerda

Dotkom