Connect with us

Milyen lesz az autógyártás a jövőben? – képekkel!

Smart home

Milyen lesz az autógyártás a jövőben? – képekkel!

Digitális, rugalmas és hatékony.

A Siemens április végén, a hannoveri vásáron a VW Tiguan példáján mutatta be, hogy milyen lesz a jövő autógyártása. Eszerint az autó először bitekből és bájtokból áll össze: digitálisan tervezik meg, funkcióit számítógépen szimulálják, és a gyártási folyamatot részletekbe menően „játsszák le”, mielőtt akárcsak egy csavart is meghúznának.

A célkitűzés arra irányul, hogy a termék-életciklus valamennyi adatát – kezdve a tervezéstől a kész jármű szállításáig és a vevőszolgálatig – valósághűen digitálisan leképezzék, és közvetlenül összekapcsolják a valóságos gyártással. Így a termék-változtatások és a folyamat-optimalizálás egyenesen átvihetők magába a fizikai gyártási folyamatba. Ezzel a termék-életciklus átfogó digitális képe áll elő, és a soros folyamat párhuzamossá alakul. Így idő és pénz takarítható meg és elkerülhetők a hibák. Az ügyfél ilyen módon még a kész jármű szállítása előtt röviddel is megváltoztathatja a kocsi belső kialakításának specifikációját anélkül, hogy ezért vaskos felárat kellene fizetnie. Ez csak a digitális gyár integrált koncepciójának köszönhetően lehetséges, amely nagyfokú rugalmasságot enged meg.

A virtuális és a reális folyamatok összekapcsolásában többek között a Siemens PLM szoftver és a Simatic automatizálási eszközök is részt vesznek. Az „egyedi tömeggyártás”, melyet a szakzsargonban „mass customization“-nak neveznek, csak akkor lehetséges, ha a vevő számára láthatatlan építőelemek nagy számban azonosak a különféle modellek között. Ez magas fokon érvényesül a VW Tiguan esetében. A VW a Siemens PLM Teamcenter szoftver-megoldást univerzális szoftverként alkalmazza a termékadat-menedzsment céljaira. A vállalat különféle részlegei ennek bázisán átfogó hálózatba kapcsolhatók.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom