Connect with us

Melyik a legjobb digitális tükörreflexes fényképezőgép?

Smart home

Melyik a legjobb digitális tükörreflexes fényképezőgép?

A Nikon újabb három jelentős TIPA díjat érdemelt ki.

A TIPA (Technical Image Press Association) a fényképezéssel foglalkozó sajtóorgánumok vezető európai szakszövetsége. Díjait az Európa 13 országában megjelenő 30 vezető fotográfiai szakfolyóirat bírái ítélik oda olyan termékeknek, melyeket a zsűri kategóriájuk legjobbjainak tart az általános minőség, a teljesítmény és a végfelhasználónak kínált előnyök tekintetében. Idén a Nikon nyerte a legjobb professzionális tükörreflexes fényképezőgép, a legjobb szakértői (expert) tükörreflexes fényképezőgép, valamint a legjobb professzionális objektív kategóriák díjait.

A legjobb professzionális tükörreflexes fényképezőgép: Nikon D3
˝Ez a professzionális tükörreflexes fényképezőgép mérföldkő a Nikon életében. Ez a Nikon első olyan modellje, mely teljes képes, FX-méretű érzékelővel (23,9×36 milliméter) rendelkezik. Ennek köszönhetően a 12,1 megapixeles CMOS-érzékelő minden egyes képpontja nagyobb méretű, így a gép gyenge fényben nyújtott optikai teljesítménye fenomenális˝ – értékelt a TIPA zsűrije. A D3 további elismerő megjegyzéseket kapott strapabíró, alumíniumötvözet vázáért és gyors sorozatfelvételi képességéért.

A legjobb szakértői tükörreflexes fényképezőgép: Nikon D300
A TIPA zsűri szerint: ˝Erőt sugalló formáival, kiváló kezelhetőségével és robusztus, időjárásálló kialakításával a Nikon D300 professzionális minőséget kínál elfogadható áron. A 12,3 megapixeles CMOS-érzékelő lenyűgöző teljesítményre képes…˝ A D300 gyorsan reagáló automatikus élességállítási rendszere és csúcsminőségű funkciói is kivívták a zsűri elismerését.

A legjobb professzionális objektív: AF-S Nikkor 14–24 mm f/2.8G ED
˝Ez az egyedülálló, rendkívül nagy látószögű zoom objektív a kiemelkedő minőséget kereső profi és amatőr fotósok számára egyaránt új fényképezési lehetőségek tárházát nyitja meg…˝ – összegzett a TIPA zsűrije. Az ítészek kiemelték az objektív Nano-Crystal Coating bevonatát, mely csökkenti a szellemképeket, valamint a lencsetag és az érzékelő között fellépő tükröződéseket.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom