Connect with us

Hirdetés

technokrata

Forradalmi hálózati eszközök H.264 technológiával

Smart home

Forradalmi hálózati eszközök H.264 technológiával

Egy H.264-es szerver képminőség rontása nélkül 80%-kal képes csökkenteni a digitalizált videó fájl méretét a Motion JPEG tömörítéshez viszonyítva és 50%-kal a hagyományos MPEG-4 Part 2 standardhez.

Az Axis Communications bemutatta a hálózati videó termékek legújabb generációját, mely az általuk kifejlesztett ARTPEC-3 chipen alapul. A forradalmian új termékgeneráció magába foglalja a H.264 videó tömörítési technológiát – ez egy nyitott, lincencelt szabvány, ami támogatja a ma létező leghatékonyabb videó tömörítési technológiákat.

Egy H.264-es szerver képminőség rontása nélkül 80%-kal képes csökkenteni a digitalizált videó fájl méretét a Motion JPEG tömörítéshez viszonyítva és 50%-kal a hagyományos MPEG-4 Part 2 standardhez. Az Axis újgenerációs termékei nem csak a H.264-ről szólnak, hanem a megapixel és az intelligens videó megoldásokról is. Hiszen a megapixeles kamerák használatával nagyobb lefedettséget, tisztább és részletesebb képeket nyerhetünk. Az intelligens videó-megoldások pedig lehetővé teszik, hogy a kamerák automatikusan riasztást küldjenek gyanús mozgásról, csak lényeges videót rögzítsenek, érzékeljenek mozgást és/vagy hangot. Ezek eredményeképpen az újgenerációs hálózati videó termékek egyszerűsítik a telepítést és a nagyméretű videó megfigyelési rendszerek kezelését, költséghatékonyabbak és nagyobb felbontást, valamint optimalizált videó streameket szolgáltatnak.

„A H.264 a legújabb áttörés a tömörítési technológiában: kiváló képminőséget nyújt kis sávszélességen, ezáltal megfelel a piac hatékony tárolásra vonatkozó igényeinek” – nyilatkozta Bata Miklós, az Aspectis Kft. ügyvezetője, az Axis Communications hazai disztribútora. „Ennek a tulajdonságnak, valamint a diszkrét megjelenésnek, az egyszerű telepítésnek és az intelligens videofunkcióknak köszönhetőn az AXIS P3301 hálózati kamerák kategóriájukban a legjobbak a piacon.”

Az AXIS P3301 fix dome hálózati kamerák különösen alkalmasak a kiemelt figyelmet igénylő beltéri környezetek – például a kiskereskedések, bankok, kormányzati épületek, iskolák, egyetemek és repterek – diszkrét videofelügyeletéhez. Kiváló képminőséget nyújtanak a progresszív szkennek és a széles dinamikus tartománynak köszönhetően, ezáltal éles és tiszta képet adnak a jól és a gyengén megvilágított területeken egyaránt. Egyidejűleg több, H.264 és Motion JPEG videostream is továbbítható teljes képkocka-sebességgel, vagy egyénileg kialakítva a különböző minőségi és sávszélességi kritériumok függvényében.

Az alap AXIS P3301 hálózati kamera különlegesen erős műanyag borítással, míg az AXIS P3301-V kemény, fémalapú, vandálbiztos házzal rendelkezik, így kifejezetten alkalmas a nagy kockázatot jelentő környezetben való alkalmazásokhoz. A PoE (Power over Ethernet – IEEE 802.3af) funkciónak köszönhetően a kamera a hálózati kábelen keresztül kapja az energiaellátást, így nincs szükség külön tápkábelre és a telepítési költség is alacsonyabb.

Az AXIS P3301 hálózati kamerák olyan intelligens videofunkciókkal is rendelkeznek, amilyen például a továbbfejlesztett videó-alapú mozgásérzékelés, hangérzékelés, valamint a kamerarongálási kísérletek – például a letakarás vagy befestés – észlelése. Ezek a kamerák a piac legfejlettebb biztonsági és hálózatfelügyeleti tulajdonságait kínálják: állandó teljesítményű HTTPS titkosítást, IEEE 802.1X hitelesítést, IPv4/IPv6 protokollváltozatokat és szolgáltatásminőség-kezelést (QoS).

Az AXIS P3301 hálózati kamerákat az AXIS Camera Station, valamint az Axis Application Development Partner program révén az iparág legnagyobb videofelügyeleti szoftvergyűjteménye támogatja, pl. a magyar fejlesztésű NetAVIS-t is. A készülékek 2008 harmadik negyedévében kerülnek forgalomba.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés