Connect with us

technokrata

Forradalmi hálózati eszközök H.264 technológiával

Smart home

Forradalmi hálózati eszközök H.264 technológiával

Egy H.264-es szerver képminőség rontása nélkül 80%-kal képes csökkenteni a digitalizált videó fájl méretét a Motion JPEG tömörítéshez viszonyítva és 50%-kal a hagyományos MPEG-4 Part 2 standardhez.

Az Axis Communications bemutatta a hálózati videó termékek legújabb generációját, mely az általuk kifejlesztett ARTPEC-3 chipen alapul. A forradalmian új termékgeneráció magába foglalja a H.264 videó tömörítési technológiát – ez egy nyitott, lincencelt szabvány, ami támogatja a ma létező leghatékonyabb videó tömörítési technológiákat.

Egy H.264-es szerver képminőség rontása nélkül 80%-kal képes csökkenteni a digitalizált videó fájl méretét a Motion JPEG tömörítéshez viszonyítva és 50%-kal a hagyományos MPEG-4 Part 2 standardhez. Az Axis újgenerációs termékei nem csak a H.264-ről szólnak, hanem a megapixel és az intelligens videó megoldásokról is. Hiszen a megapixeles kamerák használatával nagyobb lefedettséget, tisztább és részletesebb képeket nyerhetünk. Az intelligens videó-megoldások pedig lehetővé teszik, hogy a kamerák automatikusan riasztást küldjenek gyanús mozgásról, csak lényeges videót rögzítsenek, érzékeljenek mozgást és/vagy hangot. Ezek eredményeképpen az újgenerációs hálózati videó termékek egyszerűsítik a telepítést és a nagyméretű videó megfigyelési rendszerek kezelését, költséghatékonyabbak és nagyobb felbontást, valamint optimalizált videó streameket szolgáltatnak.

„A H.264 a legújabb áttörés a tömörítési technológiában: kiváló képminőséget nyújt kis sávszélességen, ezáltal megfelel a piac hatékony tárolásra vonatkozó igényeinek” – nyilatkozta Bata Miklós, az Aspectis Kft. ügyvezetője, az Axis Communications hazai disztribútora. „Ennek a tulajdonságnak, valamint a diszkrét megjelenésnek, az egyszerű telepítésnek és az intelligens videofunkcióknak köszönhetőn az AXIS P3301 hálózati kamerák kategóriájukban a legjobbak a piacon.”

Az AXIS P3301 fix dome hálózati kamerák különösen alkalmasak a kiemelt figyelmet igénylő beltéri környezetek – például a kiskereskedések, bankok, kormányzati épületek, iskolák, egyetemek és repterek – diszkrét videofelügyeletéhez. Kiváló képminőséget nyújtanak a progresszív szkennek és a széles dinamikus tartománynak köszönhetően, ezáltal éles és tiszta képet adnak a jól és a gyengén megvilágított területeken egyaránt. Egyidejűleg több, H.264 és Motion JPEG videostream is továbbítható teljes képkocka-sebességgel, vagy egyénileg kialakítva a különböző minőségi és sávszélességi kritériumok függvényében.

Az alap AXIS P3301 hálózati kamera különlegesen erős műanyag borítással, míg az AXIS P3301-V kemény, fémalapú, vandálbiztos házzal rendelkezik, így kifejezetten alkalmas a nagy kockázatot jelentő környezetben való alkalmazásokhoz. A PoE (Power over Ethernet – IEEE 802.3af) funkciónak köszönhetően a kamera a hálózati kábelen keresztül kapja az energiaellátást, így nincs szükség külön tápkábelre és a telepítési költség is alacsonyabb.

Az AXIS P3301 hálózati kamerák olyan intelligens videofunkciókkal is rendelkeznek, amilyen például a továbbfejlesztett videó-alapú mozgásérzékelés, hangérzékelés, valamint a kamerarongálási kísérletek – például a letakarás vagy befestés – észlelése. Ezek a kamerák a piac legfejlettebb biztonsági és hálózatfelügyeleti tulajdonságait kínálják: állandó teljesítményű HTTPS titkosítást, IEEE 802.1X hitelesítést, IPv4/IPv6 protokollváltozatokat és szolgáltatásminőség-kezelést (QoS).

Az AXIS P3301 hálózati kamerákat az AXIS Camera Station, valamint az Axis Application Development Partner program révén az iparág legnagyobb videofelügyeleti szoftvergyűjteménye támogatja, pl. a magyar fejlesztésű NetAVIS-t is. A készülékek 2008 harmadik negyedévében kerülnek forgalomba.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom