Connect with us

technokrata

Ha szorul a szexi fűző…

Smart home

Ha szorul a szexi fűző…

High-tech ruhadarab világvége közeli állapothoz.

A NYU ITP diákja, Kristin O´Friel nevéhez fűződik a különös CO2RSET nevű találmány, amelynek rugalmasságát a körülöttünk lévő széndioxid adja. Persze, csak közvetetten, mivel a szexi fűző a CO2 mennyiségével arányosan szorít, vagy lazul el a női felsőtesten.

Elmondása szerint a dohányzó kabát ihlette a fűző megálmodását – ezzel megszületett egy újabb ruhadarab, amely közvetlenül reagál az általunk belélegzett levegőre.

A fűző anyaga drótokkal teli, amelyek kicsiny motorokhoz kapcsolódnak. Ezek a helyes kis virágocskában elrejtett CO2 monitorok által érzékelt adatoknak megfelelően lépnek működésbe.

Noha a szexi fűző egyelőre a széndioxidra reagál, tervezőnője reméli, hogy hamarosan kifejlesztheti azt a verziót is, amely számos más anyagot is képes érzékelni, mint amilyen a szénmonoxid.

Az elképzelés, miszerint ha ismerjük a körülöttünk levő levegő szennyeződési szintjét, eldönthetjük, hogy tovább tartózkodunk-e a veszélyes zónában, vagy inkább továbbállunk. Egyetlen hátránya, hogy egyelőre felsőruházaton hordható. Reméljük, hogy a jövőben valóban fehérnemű lesz belőle, és mondjuk alkalmas lesz a mell tartására is.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom