Connect with us

technokrata

Mit csináljunk a gyerekkel kánikulában?

Smart home

Mit csináljunk a gyerekkel kánikulában?

Fóliával a nyafogás ellen.

Sokaknak ismerős a jelenség, mikor a család gyerekülésben szállított szeme fényét lucskosra izzadt ruhával vesszük ki az autóból, miután az egész utat végignyafogta. Ennek gyakori oka, hogy az autó beltere nyáron, álló helyzetben akár 60-70 fokra is felforrósodik, és ezt a kemenceszerű meleget a gyerekülés – amibe a kis utast szorosan beszíjazzuk – még sokáig megtartja.

A gyerekek hőháztartása kis testsúlyuk miatt eleve labilisabb, mint a felnőtteké, és a forróságot az út közben betűző nap is csak fokozza. A légkondicionáló – ha van – a forró utasteret csak lassan hűti le, akkor viszont könnyen megfázást okoz a felhevült, kimelegedett gyerekeknél. A betűző nap azon túl, hogy vakít és melegít, komoly bőrproblémáknak is kiváltó oka lehet.

Ezeken a nem jelentéktelen gondokon segítenek a 3M autóablak-fóliái. Az akár teljesen észrevétlen víztiszta, vagy éppen sötét antracit színű megoldások a káros UV sugarak 99 százalékát kiszűrik, a hőért felelős infra sugaraknak pedig (igény szerint) 72 százalékát tartják az autón kívül. A fóliázott autók nemcsak megvédik utasaikat a nap kellemetlen hő és bőrre káros UV sugaraitól, de a felmelegedés csökkentésével optimalizálják a légkondicionáló működését is, ami a fogyasztásban is tetten érhető.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom