Connect with us

Ki ez az ember?

Smart home

Ki ez az ember?

Átlagon felüli növekedés várható a biometriában.

A Siemens június 1-jével a Siemens IT Solutions and Services (SIS) szervezetében, az Identity Management and Biometrics (IMB) nevű új részlegben vonja össze e két üzleti területét. Ezáltal a Siemens az egyetlen olyan szolgáltatóvá válik, amelyik egy kézből kínálja mindezen megoldásokat. Célja, hogy ebben a dinamikus szegmensben az átlagosnál gyorsabban növekedjék. Az új szervezetben egyesítik az SIS grazi biometriai központjának eddig tevékenységét és az Egészségügy szektor azonosság- és rendszerhozzáférés-menedzsment megoldásait.

A biometria az azonosság/azonosítás alapvető kérdésére ad választ: ki ez az ember? A rendszerhozzáférés-menedzsment a felhasználók IT-rendszerekhez való hozzáférési jogosultságát kezeli: mire van joga ennek az embernek? A két kérdéssel összefüggő megoldásokat ezen túl együtt fejlesztik az új egységben, és kombinálják azokat az IT-rendszerek integrációjával és üzemeltetésével. Az egymásra hangolt, optimális megoldások ágazat-független alapon ajánlhatók minden ügyfélnek. Elemzők ebben a biztonsági piaci szegmensben évi 15%-os növekedésre számítanak 2010-ig, míg az új SIS-egység, az IMB a maga részére 20%-ot remél. A kiindulás a jelenlegi, több tíz millió eurós üzleti volumen. Az IMB 130 fővel indul – ebből 80 az SIS biometriai részlegéből, a többi 50 az Egészségügy szektorból csatlakozik.

A Siemens biometriai megoldásai négyféle felismerési technikán alapulnak, amelyek az ujjlenyomatot, a kéz erezetmintázatát, az arcberendezkedést/arcvonásokat és a hangot vizsgálják. Ezen ismérvek alapján azonosíthatják magukat az IT rendszerekbe belépni (login) kívánó személyek Hogy mihez férhetnek hozzá és mihez nem, arra a Siemens DirX terméke adja ki az engedélyt, illetve tagadja azt meg az előzőleg meghatározott autorizációk, illetve tevékenységi körök alapján, aszerint, hogy például értékesítési vezető, akvizitőr vagy projekt-munkatárs valaki. Ha az illető új területre vagy pozícióba kerül, hozzáférési jogosultságait ezzel egyidejűleg módosítják. A jogosultságok automatikus átvezetése a rendszerben növeli a produktivitást, csökkenti a hibaarányt és az adminisztratív költségeket, valamint megkönnyíti a világszerte egyre növekvő számú compliance (megfelelési) követelmények betartását és ellenőrzését is.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom