Connect with us

technokrata

Aroma-óra – mobilcsengés helyett

Smart home

Aroma-óra – mobilcsengés helyett

Hangulatvilágítás, vérpezsdítő illatokkal…

Semmi sem teheti fájdalmasabbá reggeleinket, mint amikor álmunkat egy szörnyű, berregő óra, egy visító mobiltelefon, vagy a rádióban megszólaló túlpörgött DJ űzi ki fejünkből és testünkből. Egyesek szerint a hirtelen ébredés nem a legjobb kezdete a napnak, sokkal inkább a fokozatosságra kéne törekedni, mindenki a saját ritmusa szerint induljon neki a munkának. Sajnos a legtöbb ébresztőóra nem szolgál ilyen lehetőségekkel.

Ezek ugyanis a beállított időpontban kellemetlen zajjal verik fel a védtelen szundikálókat, míg a Progression Wake Up Clock különlegessége abban rejlik, hogy az ébresztés előtt fél órával bekapcsolja a világítását, majd 30 perc alatt fokozatosan erősíti az ébredés idejéig. A melegedő lámpa eközben aromaterápiás illóolajokat párologtat a levegőbe, amelyek finom illatokkal telítik meg a szobát. Lehet-e ennél kellemesebben felébredni?

Az aromaterápia nem új találmány, gyökerei évezredekre nyúlnak vissza, noha az ókori egyiptomiak valószínűleg nem feltétlen a stressz oldására használták, jóval inkább gyógyszerként, relaxációhoz és vallási ceremóniák során alkalmazták.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek