Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kalkulátorral mérhető a környezetre gyakorolt hatás

Smart home

Kalkulátorral mérhető a környezetre gyakorolt hatás

Az egyedülálló számítási kulcs megmondja, hogy mennyire „zöld” az iroda, ahol dolgozunk.

Napvilágot látott az iparág első olyan fenntarthatósági kalkulátora, amely képes azonosítani azokat a területeket, ahol a költségek mérséklése mellett a környezetre gyakorolt hatás is csökkenthető. Az új, szabadalmaztatott szoftver a cégek dokumentumkezelési technológiái által kifejtett környezeti hatás nagyságát méri; a Xerox Corporation fejlesztette – sajnos – csak ügyfelei számára.

A kalkulátor felméri és értékeli a nyomtatókból, másológépekből és multifunkciós berendezésekből álló irodai eszközpark működését, majd kiszámítja, hogy mekkora mértékben befolyásolhatók az energia- és papírfelhasználásból, szilárd hulladékok termeléséből és gázkibocsátásból származó környezeti ártalmak. Az eszköz lehetőséget ad a vállalatok számára, hogy számszerűsítsék ökológiai lábnyomukat.

A fenntarthatósági kalkulátor saját fejlesztésű algoritmusokat és dokumentumminősítési kutatásokat használ, hogy adatokkal tudjon szolgálni a vállalat összes irodai berendezéséről, a nyomtatóktól elkezdve a multifunkciós eszközökig és másológépekig tekintet nélkül arra, hogy azok melyik gyártótól származnak. A Xerox fejlesztése ezenkívül a kétoldalas nyomtatás, valamint a különböző típusú papírok használatának hatásairól is hasznos információkat ad. Az eszköz előzetes tesztelése azt bizonyítja, hogy használatával a cégek nemcsak környezetvédelmi előnyökre tesznek szert, hanem költségeiket is csökkentik.

A fenntarthatóságra vonatkozó részletes értékelés után a Xerox energiatakarékos irodai környezetet alakít ki az ügyfelei számára. A kalkulátor feltérképezi azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével az ügyfelek racionalizálhatják a papírhasználatot és csökkenthetik a hulladék mennyiségét.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés