Connect with us

technokrata

Nokia N70 – buddhista megvilágosodásban

Smart home

Nokia N70 – buddhista megvilágosodásban

Egyedi készülék a buddhista ábrázolások zavarba ejtő sokféleségével.

Ez a pazar készülék nem más, mint egy naturalisztikus, a természet formáit pedánsán visszaadó buddhista stílusba keményen átdolgozott Nokia N70, buddhista ikonográfiával és karakterekkel, a buddhista ábrázolások zavarba ejtő sokféleségével díszítve.

Az aranyból készült mobiltelefon hátoldalán a lótuszülésben meditáló Buddha is helyet kapott, emellett egyedi háttérképek, témák és csengőhangok fokozzák egyediségét.

A készüléken a szerzetesek által használt vallási írásrendszer elemei is fellelhetők, amellyel Buddha tanait, a szútrák szövegeit rögzítették pálmalevélre.

A buddhista és hindu ikonográfiában egyaránt fontos mudrák, vagyis a szimbolikus kéztartások szintén fellelhetők a készüléken, a billentyűzet gombjainak formája a buddhasramana mudrá (Buddha elvonulása) kéztartást tükrözik, amelyek a lemondást, Buddha otthontalanságba vonulását fejezi ki.

A felettébb átdolgozott kamerafoglalat a tanítást adó Buddha kéztartását idézi, amely a „dharmacsakra mudrá” (a tan kereke) néven ismeretes. Ez voltaképpen nem más, mint két, egyaránt vitarka mudrában tartott kéz összeillesztése, amely a tan kerekének „megforgathatóságára” utal.

A készülék Kínában látott napvilágot, és várhatóan nem lesz elérhető bárki számára.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek