Connect with us

Hirdetés

technokrata

Munkaerő-piaci helyzetjelentés – azonnal

Smart home

Munkaerő-piaci helyzetjelentés – azonnal

Az új rendszer az előre definiált mutatószámok alapján pontos adatokat szolgáltat.

Mekkora volt a munkanélküliség márciusban? Mennyit kell munkanélküli segélyre fordítani? Milyen intézkedéseket hoznak a munkanélküliek újbóli foglalkoztatására? Ilyen és hasonló kérdéseket mostantól az eddiginél gyorsabban és hatékonyabban válaszolhatnak meg – sajnos egyelőre csak – a német Bundesagentur für Arbeit (BA, szövetségi munkaügyi hivatal) munkatársai. Ezt a Siemens IT Solutions and Services data warehouse megoldása tette lehetővé, amelyet a BA-val együtt fejlesztettek ki és valósítottak meg.

A BA-nak statisztikai, tájékoztatási és elemzési célokból rengeteg adatra van szüksége. Ezek, amelyek eddig 80-féle rendszerben voltak meg, most mind beáramlanak a központi data-warehouse-ba. A BA és a helyhatóságok körülbelül 14.000 munkatársa ezentúl egy web-alapú inter- és intranet-portálon keresztül férhet hozzá azokhoz az adatokhoz, melyekhez jogosultságokkal rendelkeznek.

A rendszer az előre pontosan definiált mutatószámok alapján pontos adatokat szolgáltat szövetségi, tartományi és önkormányzati szinten a foglalkoztatottakról, a munkát keresőkről, a juttatásokról vagy a folyamatban lévő támogatási intézkedésekről.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés