Connect with us

technokrata

Munkaerő-piaci helyzetjelentés – azonnal

Smart home

Munkaerő-piaci helyzetjelentés – azonnal

Az új rendszer az előre definiált mutatószámok alapján pontos adatokat szolgáltat.

Mekkora volt a munkanélküliség márciusban? Mennyit kell munkanélküli segélyre fordítani? Milyen intézkedéseket hoznak a munkanélküliek újbóli foglalkoztatására? Ilyen és hasonló kérdéseket mostantól az eddiginél gyorsabban és hatékonyabban válaszolhatnak meg – sajnos egyelőre csak – a német Bundesagentur für Arbeit (BA, szövetségi munkaügyi hivatal) munkatársai. Ezt a Siemens IT Solutions and Services data warehouse megoldása tette lehetővé, amelyet a BA-val együtt fejlesztettek ki és valósítottak meg.

A BA-nak statisztikai, tájékoztatási és elemzési célokból rengeteg adatra van szüksége. Ezek, amelyek eddig 80-féle rendszerben voltak meg, most mind beáramlanak a központi data-warehouse-ba. A BA és a helyhatóságok körülbelül 14.000 munkatársa ezentúl egy web-alapú inter- és intranet-portálon keresztül férhet hozzá azokhoz az adatokhoz, melyekhez jogosultságokkal rendelkeznek.

A rendszer az előre pontosan definiált mutatószámok alapján pontos adatokat szolgáltat szövetségi, tartományi és önkormányzati szinten a foglalkoztatottakról, a munkát keresőkről, a juttatásokról vagy a folyamatban lévő támogatási intézkedésekről.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek