Connect with us

technokrata

Szívműtét szájon át – kígyóval

Smart home

Szívműtét szájon át – kígyóval

A legkevésbé invazív beavatkozás.

Azokon a betegeken, akiknek belső szívfaluk roham következtében megrepedt, sürgős nyitott szívműtétet kell elvégezni a végzetes kimenetel elkerülése érdekében. A beavatkozás során foltot varrnak a lyuk fölé, ehhez azonban a sebészeknek a szív mindkét oldalát meg kell nyitniuk. Ez olyannyira igénybe veszi a szervezetet, hogy az eljáráson áteső betegek több mint fele meghal a műtét alatt, vagy annak következményeként.

Többek között emiatt, a tudósok már régóta törik a fejüket azon, hogyan lehetne a szívműtéteket a legkevésbé invazív módon és a legbiztonságosabban megvalósítani. Nos, a jó hír az, hogy minden bizonnyal ez már lehetséges, mégpedig szájon át, egy speciális sebészeti kígyó segítségével.

Az úgynevezett CardioArm nem más, mint egy csuklós robot, mely lehetőséget ad a műtétet végző orvosoknak, hogy megfelelően szabályozni tudják annak mozgását, elkerülve az esetleges belső sérüléseket. Előnye nem csak az, hogy használatával kiküszöbölhető a bordák elvágása, és a mellkas felnyitása, hanem a betegek is hamarabb épülnek fel az ily módon végzett műtétekből.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek