Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szívműtét szájon át – kígyóval

Smart home

Szívműtét szájon át – kígyóval

A legkevésbé invazív beavatkozás.

Azokon a betegeken, akiknek belső szívfaluk roham következtében megrepedt, sürgős nyitott szívműtétet kell elvégezni a végzetes kimenetel elkerülése érdekében. A beavatkozás során foltot varrnak a lyuk fölé, ehhez azonban a sebészeknek a szív mindkét oldalát meg kell nyitniuk. Ez olyannyira igénybe veszi a szervezetet, hogy az eljáráson áteső betegek több mint fele meghal a műtét alatt, vagy annak következményeként.

Többek között emiatt, a tudósok már régóta törik a fejüket azon, hogyan lehetne a szívműtéteket a legkevésbé invazív módon és a legbiztonságosabban megvalósítani. Nos, a jó hír az, hogy minden bizonnyal ez már lehetséges, mégpedig szájon át, egy speciális sebészeti kígyó segítségével.

Az úgynevezett CardioArm nem más, mint egy csuklós robot, mely lehetőséget ad a műtétet végző orvosoknak, hogy megfelelően szabályozni tudják annak mozgását, elkerülve az esetleges belső sérüléseket. Előnye nem csak az, hogy használatával kiküszöbölhető a bordák elvágása, és a mellkas felnyitása, hanem a betegek is hamarabb épülnek fel az ily módon végzett műtétekből.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés