Connect with us

technokrata

Konzolból laptopot – videóval

Smart home

Konzolból laptopot – videóval

Szokatlan feladatkörben a Playstation 3.

Az asztali számítógépeket az ezredfordulón kezdték leváltani hordozható társaik – a notebookok előnye, hogy mindent tudnak, amit a „nagy” PC-k, és ráadásul könnyen magával vihetik tulajdonosaik. És habár a konzolok szállítása szintén nem macerás (tulajdonképpen egyetlen dobozt és a vezérlőket kell cipelni), olyanra eddig nem nagyon akadt példa, hogy valamely cég út közbeni használatra is képessé tette volna asztali játékgépét. Hivatalosan most sincsen szó ilyesmiről, de a barkács PS3-mal azért érdemes foglalkozni.

Pár nappal ezelőtt számolt be az Engadget Ben Heck munkájáról; a férfi korábban már egy Xbox 360-at és egy Wiit is „laptoposított”. Ezúttal a Sony konzolja kapcsán vágta fejszéjét a munkába, amiről ez a videó nyújt rövid, szórakoztató bemutatót.

Amit tudni érdemes a projektről: Heck egymaga alkotta meg a PS3-laptopot, és úgy készítette el, hogy az visszafelé kompatibilis a 60 GB-os winchestert tartalmazó modellel. Kijelzőjének mérete 17 col, mely HD-s (igaz, „csak” 720p) felbontású képek megjelenítésére képes. Természetesen rendelkezik HDMI-DVI csatlakozással, így multimédiás képességeire nem lehet panasz. Beépített billentyűzet, USB portok, sztereó hangszórók és fülhallgató aljzat teszi teljessé az élményt. Ehhez 42x34x7,5 centiméteres fizikai méret, illetve nagyjából 7 kilogrammos tömeg tartozik. Ezekből az adatokból látszik, hogy azért egy PC-s notebook még mindig előnyben van hordozhatóság és kompaktság tekintetében.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle