Connect with us

technokrata

Dél-Afrika készül a foci-VB-re…

Smart home

Dél-Afrika készül a foci-VB-re…

Ez az első olyan eset, hogy a világbajnokságot a fekete kontinensen rendezik.

A futball történetében a 19. labdarúgó-világbajnokságnak 2010-ben Dél-Afrika ad otthont. A felkészüléshez tartozik a legnagyobb dél-afrikai közszolgálati rádió-TV társaság (South African Broadcasting Corporation, SABC) modernizálása is, melyben a Siemens IT Solutions and Services (SIS) segédkezik. Az SABC-vel együttműködésben a Siemens kidolgozza az adástechnika analógról digitálisra való átállítás stratégiáját, és közreműködik annak megvalósításában. Ezzel a TV-nézők számára több csatorna, jobb tartalom és képminőség áll majd rendelkezésre, sőt interaktív módon bekapcsolódhatnak az adásokba, például nyereményjátékokba. A megrendelés futamideje 2010 decemberéig tart, értéke több millió euró.

Az SIS-nek sok éves tapasztalata van digitalizálási projektekben. Hasonló technikát vezetett be többek között a BBC-nél. Az átállás után az SABC nézői sem fognak már szellemképeket vagy hókását látni a képernyőkön. Az eddiginél több TV-csatorna mellett rádióadásokat is vehetnek majd. A műsorszórás további lehetőségekkel bővül, például tévéadás az interneten, mobiltelefonon vagy hasonló készülékeken.

A Siemens az SABC minden stúdióját modernizálja, kialakítja egy újonnan berendezendő sportstúdió IT-struktúráját, és egy digitális archívumot is létrehoz sok ezer órányi adásanyag tárolására. Ebbe töltik bele a régi TV-kazetták digitalizált anyagát, amely a digitális csatornákon újra rendelkezésre fog állni. Az úgynevezett digitális könyvtár központi platformként minden szerkesztő számára elérhető lesz, és a tárolt anyagokat tovább fel is dolgozhatják.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák