Connect with us

technokrata

Élenjáró technika – nagyvárosi divatban

Smart home

Élenjáró technika – nagyvárosi divatban

Metropolisz lüktet a vadonatúj Joybookban.

A BenQ bejelentette legújabb notebook PC készülékének, a T2330 Intel Pentium kétmagos processzorral működő 15,4 collos WXGA képernyős Joybook A53-nak piaci bevezetését. Bár a gondosan megválasztott műszaki jellemzők – beleértve az exkluzív UltraVivid technológiát, a Wi-Fi kapcsolódási lehetőséget, a beépített webkamerát és a Windows Vista tanúsítványt – az A53-t a technikailag képzett városi fiatalok tökéletes mindenesévé teszik. Mégis ami által kitűnik ez a notebook, az a nagyvárosi szellemiség esztétikai megfogalmazása.

A nagyváros lüktetése
A Joybook megkülönböztető dizájnját nagy gonddal alakították ki, hogy egyszerre tükrözze a nagyváros keménységét és felhasználója lelkületét. A notebook fedlapján végigfutó matt alumíniumcsíkba vésett csillogó motívum a hasonlóan mattfényű fém belső lap kéztartóján és az érintőpadra nyomtatott kivételes ívekben tükröződik vissza. Ezt a kecses motívumot az emberek között a valóságos és virtuális világban – útkereszteződésekben, autópályákon és interneten – végbemenő dinamikus interakció és csere inspirálta. A tápkapcsológomb narancsos izzása a városi élet emberi nyüzsgésének melegségét képezi le – a város eleven lüktetését a hideg és személytelen külső mögött.

A csillogó kijelzőfoglalat kialakításánál a legújabb RHCM (Rapid Heat Cycle Molding) eljárást alkalmazták, és a magasfényű LCD-képernyő tovább fokozza az A53 acélosan remek, holisztikus dizájnjának hatását.

„Az A53 magába szívta azt a nagyvárosi esztétikát, amely egyszerre fogja be a város nagyvilági távolságtartását és a mögötte húzódó emberi lelket és vitalitást” – mondta Manfred Wang, a BenQ Lifestyle Design Center igazgatója.

Előtérben a beépített ragyogás
A BenQ vizuális megjelenítésben szerzett szakértelme tovább erősíti valamennyi alkalmazás lenyűgöző hatását a videókonferencia funkciótól kezdve a táblázatok és ábrák megjelenítéséig. A saját fejlesztésű UltraVivid technológia és a Display Brilliance Enhance Film (DBEF™) alkalmazása ragyogóvá teszi a 15,4 collos szélesképernyőt életteli, pengeéles képminőségével, amely mindig tökéletes, még jól bevilágított környezetben is. Az iparág legjobbjának számító 8 ezredmásodperc válaszidejű kijelző ideális a gyors akciójátékok és dinamikus filmeknek a Joybook nagyteljesítményű DVD-lejátszójával történő lejátszásához – tiszta, életszerű és hibátlan képet nyújt.

Beépített ergonómikus billentyűzet
A BenQ mérnökei a hálózaton való tartózkodás alapvető eszközének – a billentyűzetnek – a színvonalát is megemelték. A teljes méretű alfanumerikus billentyűzettől jobbra elhelyezett beépített numerikus blokk a Joybook A53-nak jelentős ergonómiai és teljesítménybeli előnyt szerez más laptopokkal szemben. A billentyűk távolságát megnövelték a szabvány billentyűzethez képest, maguk a billentyűk pedig 20%-kal nagyobbak – ez megkönnyíti, és kényelmesebbé teszi a gépelést.

Az összetartozás kapuja
Az A53 vizuális stílusjegyei szimbolizálják a metropolisz emberi kapcsolatait, kivételes műszaki megoldásai pedig működő realitássá teszik azt. A felhasználók élvezhetik az összetartozás intimitását a város különböző pontjai között vagy akár az egész földkerekségen át a Joybook átgondolt kapcsolódási tulajdonságai révén: ilyen a beépített webkamera (0,3MP Arcsoft WebCam Companion 2.0 és Magic i Visual Effects alkalmazásokkal), a hangszórók (2 x 1,5W), az intelligens zaj- és visszhangelfojtással rendelkező mikrofon. A gyors és megbízható irodai vagy hotspot csatlakozást a páratlan vezeték nélküli kényelem érdekében WLAN kártya biztosítja. A felhasználók könnyűszerrel csatlakozhatnak a hálózathoz, hogy zenét, e-mailt, videót és mindennapi élményeket oszthassanak meg egymással a nagysebességű Wi-Fi hálózatokon keresztül a földi kábelhálózat korlátai nélkül. Az A53-sal a BenQ kozmopolita élménnyel gazdagítja napjaink digitális életformáját.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek