Connect with us

technokrata

A világ legkisebb Full HD kamkordere!

Smart home

A világ legkisebb Full HD kamkordere!

Száz százalék titánból készült ház és karcálló, kimagaslóan kemény bevonat.

Mostantól semmilyen okunk nincs arra, hogy otthon hagyjuk kamkorderünket: a Sony új készülékével minden pillanatot ragyogó HD-minőségben örökíthetünk meg. A szenzációs stílusú Handycam HDR-TG3E modell tökéletes eszköz az esti vagy hétvégi kiruccanásokra, ráadásul elég kemény ahhoz, hogy alkalmazkodjon a mai aktív életvitelhez, akár a sípályán, akár siklóernyőzés közben szeretnénk bevetni.

A TG3E kellemes városi sétákhoz is ideális, amikor nincs ínyünkre a felesleges tömeg. Kis méretének köszönhetően egyszerűen becsúsztatható az erszénybe, táskába vagy kabátzsebbe. Mivel valójában alig nagyobb egy mobiltelefonnál, ez a modell a világ eddigi legkisebb, legkeskenyebb és legkönnyebb kamkordere, amely 1920×1080-as Full HD felvételi képességgel és kristálytiszta, 5.1 csatornás térhanggal rendelkezik.

A készülék háza, szintén világelsőként, 100% titánból készül, ami 40%-kal könnyebb az acélnál és kétszer olyan erős, mint az alumínium. Ezt az erős vázat első osztályú, kemény bevonat védi, amely egyszerűen lerázza magáról a hétköznapi karcolásokat – legyen szó akár az aktív sportolás vagy egy mozgalmas nyaralás viszontagságairól. Így a HDR-TG3E hosszabb ideig képes megőrizni különleges megjelenését.

A stílusos új Handycam megjelenésének koncepciója a „hordozható HD” gondolata köré épült. Olyan zsebméretű Full HD kamkorder megalkotása volt a Sony célja, amely elég kicsi ahhoz, hogy bárhová elvihető legyen, ugyanakkor káprázatos videorögzítést tesz lehetővé. Ultrakompakt méretének, sikkes megjelenésének és kemény borításának köszönhetően a TG3E bármilyen szituációban – akár családi programokon, akár elegáns partikon – ideális segítőtárs lehet.

Elegáns, letisztult vonalvezetése mellett az új kamkorder egyszerű, intuitív kezelést kínál az LCD-érintőképernyőn keresztül. A felvétel, a videó/fotó üzemmódváltás, valamint a zoom egyaránt kényelmesen elhelyezett, különböző típusú gombok segítségével vezérelhető. Amikor a „Gyors bekapcsolás” üzemmód aktív, a TG3E a 2,7 hüvelykes, fényes és tiszta Clear Photo LCD Plus érintőpanel felnyitása után egy másodpercen belül használatba vehető.

Mivel a felvételkészítés Memory Stick PRO Duo kártyára történik (tartozékként 4 GB-os Memory Stick jár a készülékhez), nincs szükség szalagok vagy lemezek cipelésére ahhoz, hogy esti vagy hétvégi programunk kellemes pillanatait megörökíthessük. Az opcionális 16 GB-os Memory Stick kártyára (LP-üzemmódban) 5 óra 55 percnyi Full HD-felvétel rögzíthető.

Kis mérete ellenére a Handycam TG3E nem köt kompromisszumot a látvány gyönyörű, részletgazdag, Full HD felbontású megörökítésében. Érzékenységéről és alacsony zajtartalmú teljesítményéről az Exmor technológiát alkalmazó ClearVid CMOS-érzékelő gondoskodik. Ezt egészíti ki az erőteljes BIONZ képfeldolgozó motor, amely mind mozgó, mind álló felvételek esetében garantálja a páratlan képminőséget. A BIONZ processzor sebességének és érzékenységének köszönhetően fotó üzemmódban 4,0 megapixeles, míg HD-videofelvétel közben 2,3 megapixeles felbontású állóképek készíthetők.

Az intelligens Arcfelismerő technológia automatikusan beállítja a fókuszt, az expozíciót és a színegyensúlyt, s ezáltal megragadóan valósághű klipek és állóképek készítését teszi lehetővé a családról és a barátokról. Egyetlen jeleneten belül akár nyolc személy felismerésére is képes, így többféle szituációban nyújt speciális segítséget az emberek megörökítéséhez. A személyeket ábrázoló felvételekből még többet hoz ki az a fejlett adattömörítési technológia, amely automatikusan több adat rögzítését rendeli az arcokhoz.

Ugyancsak a nagy érzékenységű BIONZ processzor teszi lehetővé a dinamikatartomány-optimalizáló technológia működését, amely természetesebben adja vissza a nagy kontrasztú, illetve az erős fénypontokkal és mély árnyékokkal tarkított, ellenfényben álló témákat.

Mivel a hangminőség éppen olyan fontos része a jó felvételnek, mint a kép, az 5.1 csatornás digitális térhangzást automatikus zoommikrofon egészíti ki, amely az előtér hangjaira összpontosítva tisztábban rögzíti a párbeszédeket. Felvételkészítés után a Vizuális index, a Filmtekercsindex és az Arcindex könnyíti meg a rögzített jelenetek megkeresését a nagyméretű, jól látható érintőképernyőn.

A Memory Stick kártyán tárolt fájlok a tartozék Handycam bölcső „Disc Burn” (lemezírás) gombjának egyszerű megnyomásával közvetlenül DVD-re írhatók, vagy kívánság szerint átmásolhatók a számítógép merevlemezére. Áthelyezés után a tartozék Picture Motion Browser szoftver segítségével dátum szerint rendezve tárolhatók és kereshetők a felvételek. Megjelenítésük intuitív naptár formátumban vagy térképes nézetben is lehetséges, amely – az opcionális GPS-egység használata esetén – kijelzi a készítés helyét.

Tartozék kiegészítőként USB-, valamint komponens A/V-kábel, Handycam Station dokkolóállomás és a hordozhatóságot biztosító csuklópánt jár a kamkorderhez. Opcionális kiegészítőként számtalan Sony megoldás választható hozzá, mint például a speciális tervezésű hordtok, az akkumulátort és töltőt tartalmazó úti készlet, illetve a kívánság szerinti állvány.

A Handycam HDR-TG3E 2008. májusától kerül forgalomba.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák