Connect with us

technokrata

Nem csak autó kell Kínának

Smart home

Nem csak autó kell Kínának

A közúti forgalom robbanásszerűen növekszik a világ fejlődő régióiban.

A héten ért véget az amsterdami Intertraffic Amsterdam kiállítás, melyen a Siemens több forgalomtechnikai újdonsággal is jelentkezet. Az egyik egy belépő szintű forgalomirányítási megoldás, a Siemens Sitraffic MCU-6.

A Siemens Mobility szektor Sitraffic MCU-6 vezérlője olyan skálázható rendszer, amelyet alacsony költségű, kezdeti megoldásnak terveztek, és így különösen alkalmas a világ fejlődő régióiban való felhasználásra. Ezekben a régiókban jellemző a közúti forgalom robbanásszerű növekedése, amely gyakorlatias, rugalmas, robusztus, emellett szerény anyagiak árán megvalósítható, könnyen telepíthető és karbantartható forgalomirányítási megoldásokat kíván. Pontosan erre ad választ a Siemens Sitraffic MCU-6 rendszere, amely rugalmasan bővíthető („skálázható”), és akár 32 jelzőcsoport és detektor-egység csatlakoztatható hozzá. Így kis és nagy kereszteződések is elláthatók például adatrögzítő detektorokkal, amelyekkel a meglévő vagy újonnan telepítendő jelzőlámpákat vezérelni lehet a mindenkori forgalmi szituációnak megfelelően. A vezérlő e mellett távfelügyeleti- vagy forgalomirányító központokhoz való illesztéshez is rendelkezik interfésszel.

Nagy gondot fordítottak a fejlesztők arra, hogy az MCU-6 paraméterezése egyszerű legyen, ami kezdő forgalomirányítók számára fontos szempont. Egy áttekinthető, felhasználó-vezető rendszerrel ellátott szoftver segítségével könnyen – bonyolult vezérlő algoritmusok ismerete nélkül – elvégezhetők a forgalom-specifikus beállítások. A vezérlő ugyanakkor tartalmazza a komplexebb feladat-megoldások lehetőségét is. Az MCU-6 könnyen integrálható a Siemens más forgalomirányító rendszereibe is, és a vele kialakított megoldások akár közlekedés-menedzsment rendszerek hálózatához is hozzákapcsolhatók a későbbiekben tovább növekvő forgalom kezelésére.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek