Connect with us

technokrata

Tíz év kell, hogy a mobilod kinyírjon

Smart home

Tíz év kell, hogy a mobilod kinyírjon

A tízévnyi mobilhasználat megduplázza a rosszindulatú agydaganatok kialakulásának kockázatát.

A The Independent nemrég megjelent online cikke szerint, ha tíz évig vagy annál hosszabb ideig használunk mobiltelefont, azzal kétszeresére növelhetjük a rákos agydaganatok kialakulásának rizikóját. Az írás szerint azonban nem kell megijedni, néhány aprócska változtatással megóvhatjuk magunkat a káros sugárzástól.

Ha tehetjük, ne szorítsuk rá a fülünkre a készüléket. A Dankook University szakembereinek tanulmánya szerint ugyanis, amennyiben csak egy kicsit is eltartjuk a fejünktől a telefont, harmadával csökkenthetjük a bennünket érő ártalmakat. Valahányszor rosszul halljuk a vonal másik végét, inkább beszéljünk később, csendesebb környezetben.

A másik módja egészségünk védelmének a kihangosító vagy a headset használata. Az ajánlás szerint ez esetben, tárcsázáskor vagy hívásfogadáskor tartsuk magunktól a lehető legtávolabb a készüléket – ekkor ér ugyanis minket a legnagyobb dózis.

Szintén jó taktika, ha egy alkalommal nem beszélünk tíz percnél tovább. A szakértők azt javasolják: ha telefonálás során égető érzés van a fülünkben, vagy fejfájást tapasztalunk, hagyjuk abba a beszélgetést sürgősen.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek