Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kezdődhet az ambiens rendszerekkel segített életvitel!

Smart home

Kezdődhet az ambiens rendszerekkel segített életvitel!

A mobilkommunikációs technológiák kínálta lehetőségek felhasználása a szociális ellátórendszerek működésében.

Megnyílt a 2008. április 3-5. között Budapesten megrendezésre kerülő eVita 2008 elnevezésű Konferencia és Szakkiállítás. Az esemény témájául szolgáló életvitelt segítő infokommunikációs rendszereket az Unió kiemelt kutatás-fejlesztési területként kezeli. A neves hazai és külföldi előadók, valamint szakmai kiállítók a rendezvény keretén belül kívánják bemutatni az érdeklődőknek azon informatikai alkalmazásokat és technológiákat, melyek az egészségesebb, gazdaságosabb és kényelmesebb életvitel szolgálatába állíthatók.

Az Európai Parlament 2008. március 13-i ülésén jóváhagyta az úgynevezett AAL Közös Programot, azaz az ambiens – infokommunikációs – rendszerekkel segített életvitel (Ambient Assisted Living) előmozdítását célzó európai kezdeményezést. A tíz éves program célja, hogy a mobilkommunikációs technológiák kínálta lehetőségek felhasználásával olyan, az európai államokat érintő problémákra keressen megoldásokat, melyek alapvető hatással vannak a szociális ellátórendszerek működésére (elöregedő társadalmak, eltartó-eltartottak arányának változása stb.).

A kezdeményezés témájához kapcsolódó kiemelkedő nemzetközi esemény a 2008 április 3-5. között Budapesten zajló eVita 2008 Konferencia és Szakkiállítás, mely lehetőséget teremt ezen nagy növekedési potenciállal rendelkező kutatás-fejlesztési terület bemutatására, az innovatív alkalmazások megismerésére és az alakuló piac szereplőinek párbeszédjére. Az esemény lehetőséget teremt arra is, hogy a téma elméleti megalapozása mellett az érdeklődők gyakorlatban is megismerkedhessenek azokkal az infokommunikációs megoldásokkal, technológiákkal, melyek alkalmasak az egészséges életvitel feltételeinek megteremtésére, vagy a felügyeletre, rehabilitációra szorulók gondozásának biztosítására.

Az esemény szervezője a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal, szakmai rendezői az Informatikai Vállalkozások Szövetsége és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, rendezője pedig a Nexus Event.

eVita Nemzeti Program
http://evitaevent.eu



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés