Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új standard a képminőségben!

Smart home

Új standard a képminőségben!

Egyedülálló W4000-es sorozatú LCD-televíziók.

A Sony W4000-es sorozatú Bravia LCD-televíziói már a jövő előhírnökei. Egymást kiegészítő technológiáik kivételes képminőséget eredményeznek, amely mind filmek, mind játékok és fotók esetében 1080p Full HD felbontásban élvezhető. Az új házkialakítás nemes egyszerűsége szinte bármilyen lakásbelsőhöz remekül illeszkedik, és az egyedülálló Képkeret üzemmód gyönyörű HD-fotók megjelenítését is lehetővé teszi a képernyőn, amikor a tévénézés éppen szünetel.

Az innovatív Képkeret üzemmódnak köszönhetően a Bravia W4000-es sorozat kimondottan emeli a lakóterek hangulatát, amikor a televíziókészülék használaton kívül van. Ebben az üzemmódban ugyanis a képernyő felületén – csökkentett fényerővel – a tradicionális film természetes, lágy jellemzőit hordozó digitális fotók jeleníthetők meg HD-minőségben. A testreszabáshoz akár az USB Photovieweren tárolt saját fotók, akár a hat gyárilag telepített – a Pop Art-tól Van Gogh-ig többféle stílust felölelő – kép használható, de igazán a nagy kapacitású, csatlakoztatva mégis alig észrevehető Sony USB Micro Vault Tiny az ideális tárolóeszköz erre a célra. A Képkeret üzemmód működéséhez mintegy 35%-kal kevesebb energia szükséges, mint a tévénézéshez.

A Sony interfész biztosította központi vezérlés mellett a W4000-es sorozat BRAVIA Sync technológiával is rendelkezik, amely a HDMI-kapcsolaton keresztül irányítja a házimozirendszer különböző komponenseit, s így egyetlen gombnyomással lehetővé teszi például egy Blu-Ray lemez megtekintését a tévékészüléken.

A sorozat különlegesen élénk és valósághű képminősége az egymást kiegészítő technológiáknak köszönhető. A Sony Bravia televíziókra jellemző mélység, gazdagság és tisztaság a Bravia ENGINE 2 jelfeldolgozásának eredménye, míg a 10 bites jelfeldolgozás – és a 10 bites LCD-panel – a normál, 8 bites panelek 256 színárnyalatához képest 64-szer annyi, 1024 árnyalat megjelenítéséről gondoskodik, sokkal közelebb hozva a valóság finom színeit a képernyőhöz. Ez teszi a Bravia W4000-es sorozat képminőségét olyanná, „mint semmi más”.

A speciális Széles színskálájú, hidegkatódos fluoreszcens lámpa (Wide Colour Gamut Cold Cathode Fluorescent Lamp, WCG-CCFL) a hagyományos CCFL-ekhez képest tovább tágítja a hátsó megvilágítás spektrumát, s ezzel még magasabb szintre emeli a képernyőn megjelenő színek élethűségét. Ezeknek a technológiáknak a különleges összhatását nevezik élő színalkotásnak (Live Colour Creation).

Mindezeken kívül a sorozat az iparág korábbi szabványát, az sRGB-t leváltó és a mozgóképek számára készült, bővített xvYCC-színteret is támogatja. Az x.v.Colour márkanéven bevezetett jellemző lehetővé teszi, hogy a W4000-es televíziók a legújabb, szintén xvYCC-technológiájú kamkorderekkel rögzített tartalmakat is megjelenítsék, illetve ahogy az új színszabvány a műsorszolgáltatásban is egyre elterjedtebbé válik, a Bravia W4000 modelljei erre már készen álljanak.
A jövőbiztos kialakításnak talán egyik legalapvetőbb eleme az AVC-HD dekóder, valamint – a digitális DVB-T tuner mellett – a beépített HDTV-tuner, melynek köszönhetően a földi HDTV-műsorok vételéhez (ahol ezek egyébként elérhetők) nincs szükség set-top boxra. Emellett a sorozat kábeltunerrel is rendelkezik, amely (a szolgáltatói támogatás függvényében) szintén képes a HD-szolgáltatások kezelésére.

A 24p True Cinema üzemmódot a házimozi-rajongók minden bizonnyal értékelni fogják, mivel a filmkamerák másodpercenként 24 képkockás sebességgel rögzített felvételeit a tévékészülékek nagyobb sebességgel játsszák le. Az emiatt szükségessé váló átalakítás eredményeként 4%-os eltérés keletkezik, azaz a tévékészüléken a felvétel 4%-kal gyorsabban játszódik le, és a hangsáv magassága is ugyanennyivel emelkedik. Amikor azonban a W4000-hez csatlakoztat műsorforrást, például egy Sony Blu-ray Disc lejátszót, a tartalom az eredeti, 24 képkockás sebességgel tekinthető és hallgatható meg, pontosan úgy, ahogyan azt eredetileg rögzítették.

A sorozat külső formatervezésében a tökéletesen eltalált minimalizmus egyesül a finoman elegáns Éjjeli ég színű kerettel és a diszkréten megvilágított Sony logóval, s az eredmény: a stílus és a futurisztikus technológia ízléses keveréke, amely az innovatív Képkeret üzemmódnak köszönhetően a dekoráció részévé is válhat.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés