Connect with us

technokrata

Európa első számú fényképezőgép gyártója

Smart home

Európa első számú fényképezőgép gyártója

Immár hatodik éve változatlan a helyzet.

A Gfk. fogyasztói felméréseket végző társaság Nyugat-Európa 14 országára kiterjedő felmérése szerint a Canon már hatodik éve folyamatosan Európa első számú fényképezőgép gyártója. A Gfk. kutatócég legfrissebb jelentésében a Canon 2007-ben a digitális tükörreflexes és a digitális kompakt fényképezőgépek piacán egyaránt az első helyen áll.

A németországi Gfk. egy korábbi, Nyugat-Európa 14 országára, valamint Magyarországra, Lengyelországra és Csehországra kiterjedő, 2007. január-október időszakot vizsgáló felmérése szerint a Canon 46 százalékos részesedéssel töltött be vezető pozíciót a digitális tükörreflexes fényképezőgépek piacán.

A digitális kompakt fényképezőgépek európai piaca 2007-ben tovább növekedett, mivel egyrészt egyre többen vásárolnak maguknak egynél több fényképezőgépet, másrészt mind népszerűbb tendencia, hogy egy családban minden családtag saját fényképezőgéppel rendelkezik.

A Canon először 2003-ban tette elérhetővé a digitális tükörreflexes technológiát az európai vásárlók számára az EOS 300D megjelentetésével. A cég azóta vezető szerepet tölt be ezen a területen. 2007-ben Európa legnépszerűbb digitális tükörreflexes fényképezőgépe az EOS 400D lett, melyből a Gfk. Nyugat-Európa 14 országára kiterjedő, 2007. január-december időszakot vizsgáló felmérése szerint közel 700.000 darabot értékesítettek.

Ennek a jelentős eredménynek, valamint a professzionális EOS-1 sorozatú fényképezőgépek és az EF objektívek töretlen népszerűségének köszönhetően a Canon nemcsak megőrizte vezető pozícióját az európai piacon, de a Gfk. 14 nyugat-európai országra kiterjedő, 2007. decemberében történt felmérése szerint még 48,7 százalékra is növelte piaci részesedését. A 2007-es évben a Canon a forradalmi EOS rendszer 20. évfordulóját, és a harmincmilliomodik EOS fényképezőgép legyártását ünnepelte.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle