Connect with us

Hirdetés

technokrata

Terroristagyanús lett notebookja miatt

Smart home

Terroristagyanús lett notebookja miatt

A reptéri biztonságiak nem hitték el, hogy valódi a laptop.

Az amerikai TSA (Transportation Safety Administration) nemrég – bizonyos szemszögből – igen mulatságos szituációt teremtett egy USA-beli reptéren. Az Egyesült Államok légi közlekedésének biztonságáért is felelős hivatal egyik alkalmazottja ugyanis gyanúsnak találta az utazni vágyók sorában álldogáló egyik férfit. Egyetlen „bűne” az volt a delikvensnek, olvasható az Engadget blogoldalon, hogy az Apple legújabb Macbook Air noteszgépét vásárolta meg.

Miért okozott ez problémát a reptéren? Nos, azért, mert egy túlbuzgó TSA alkalmazott kiszúrta, hogy a hordozható számítógép „túl lapos”. Nem hitte el, hogy működőképes eszközről van szó, a meghajtók és a hátoldali portok hiányát hozta fel érvként, amire a tulajdonos kénytelen volt hosszas magyarázkodással reagálni. Végül sikerült megértetni a reptéri biztonságiakkal, hogy a memórialapú SSD-k révén ma már létre lehet hozni ilyen vékony noteszgépet, így tovább mehetett az ellenőrzésből a férfi. Aki ennek ellenére pórul járt – az incidens ugyanis olyan hosszúra nyúlt, hogy közben a repülőgép felszállási engedélyt kapott, és elrepült – nélküle.

Az esetnek talán „egyvalaki” örül csak igazán: az Apple. A történet ugyanis kezdi bejárni a világsajtót, nem kevés ingyen reklámot biztosítva a Macbook Airnek. Ami egyébként tényleg elképesztően vékony.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés