Connect with us

technokrata

Melyik memóriakártya a nyerő?

Smart home

Melyik memóriakártya a nyerő?

Többszörösére nőtt a memóriakártyák piaca.

Tavaly 720 ezer memóriakártyát értékesítettek Magyarországon, ami több mint ötszörös növekedést jelent 2006-hoz képest – derül ki a GfK Hungária piackutató intézet éves felméréséből. A piacot 31 százalékos részesedéssel a Hama forgalmazásában lévő SanDisk uralja.

A GfK reprezentatív kutatása alapján a memóriakártyák hazai piaca ötszörösére növekedett egy év alatt, ami 720 ezer eladott kártyát jelent.

A piacvezető SanDisk részesedése a 2006-os 26-ról 31 százalékra nőtt és elsősorban két nagy riválisa, a Kingston és az Olympus rovására erősödött. A 20 márkára kiterjedő felmérés szerint a három dobogós összesen a piac 60,3 százalékát mondhatja magáénak.

Prohászka Ottó, a Hama ügyvezetője a piac általános növekedésénél is jobb eredményeket elsősorban a teljes szegmenset lefedő választéknak és az innovatív gyártói megközelítésnek tulajdonítja. A memóriakártyák kereskedelmében különösen éles verseny zajlik – mondta a szakember -, a SanDisk pedig rendszeresen az elsők között dobja piacra a mind gyorsabb és nagyobb kapacitású kártyáit.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin