Connect with us

Hirdetés

technokrata

Észbontó: agysebészet és hazugságvizsgálat – egyben

Smart home

Észbontó: agysebészet és hazugságvizsgálat – egyben

Robot foltozza a szürkeállományt.

Az agysebészet nem a legkönnyebb orvosi beavatkozás, elég egy apró hiba, és a páciens máris halott. Hatalmas felelősség, amely nem tűri meg a remegő kezet, vagy a szétszórtságot – ezért sincs olyan sok agysebész az ismerőseink között.

Az ilyen apróbb, ám annál erőteljesebb következménnyel járó emberi hibákat hívatott kiszűrni az úgynevezett NeuroArm robot, amely az MRI alagúton belül végzi az agy műtéti beavatkozását. A mágneses rezonanciás képalkotásnak köszönhetően pedig kifejezetten pontos munkára képes.

Már régóta köztudott, hogy a nagyobb felbontású MRI-technológia a jövő gyógyászatának technikája, hiszen biztonságosabb és tisztább képeket készít az életfunkciókról. Ez lehetővé teszi, hogy az egészségügyben dolgozó szakemberek pontosabb információk birtokában dönthessenek a páciens kezeléséről.

Az utóbbi időben fokozódik az fMRI iránti érdeklődés is, mivel a technika segítségével új hazugságvizsgáló készülékek megjelenése is várható a piacon. Az fMRI képek összehasonlítása objektív lehetőséget adhat annak kimutatására, hogy a kísérleti személy tudatosan hamis kijelentéseket tesz-e. Mivel az fMRI ellenőrizhetővé teszi, hogy milyen döntéseket hoznak emberek, valamint információt szállít arról, hogy ennek folyamán mit éreznek, ilyenfajta tanulmányok hasznosak lehetnek egyre tökéletesebb hallókészülékek kifejlesztésében is.

Az fMRI a mágnesrezonanciás képalkotásnak az az alkalmazása, melyet emberi vagy állati agyban vagy gerincben lejátszódó hemodinamikai folyamatok mérésére használnak az érintett terület idegsejtjeinek (neuronoknak) működésével összefüggésben.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés