Connect with us

Hirdetés

technokrata

2008 a GPS-mobil éve

Smart home

2008 a GPS-mobil éve

A műholdas navigáció mást jelent a járműves, és mást a gyalogos számára.

Már évekkel ezelőtt megjósolta a Terminal, hogy elkerülhetetlen a mobiltelefonok GPS navigációval történő bővülése, a Deloitte Touche Tohmatsu (DTT) idei esztendőre szóló előrejelzései szerint 2008 a GPS-mobil éve lesz.

Miközben a műholdas helymeghatározási technológiát alkalmazó készülékek piaca dinamikusan bővül, a GPS chipkészletek ára 2008-ban várhatóan alig néhány dollárra esik majd vissza a tömeges felhasználásnak köszönhetően. 2008-ban a mobiltelefon-ipar komoly kihívással áll szemben, hiszen a tendencia fenntartásához a GPS-funkciókhoz megfelelő tartalmakat, értékes szolgáltatásokat is találnia kell, amelyek indokolják a GPS-chipek tömeges alkalmazását. Egyelőre úgy tűnik, hogy a piac szereplői nem veszik figyelembe a műholdas navigáció járműves és gyalogos használata közötti különbségeket, s az ezzel összefüggő, eltérő felhasználói elvárásokat.

A DTT előrejelzése szerint a GPS-vel ellátott mobiltelefonok eladása 2008-ban emelkedni fog ugyan, ám megfelelő motiváció (vagyis tartalom) híján, az újdonság varázsán túllépve elenyésző marad a használatuk, hiszen a többletköltségeket figyelembe véve a GPS-technológia egyelőre igen csekély hozzáadott értéket jelent ezekben az eszközökben.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés