Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elképesztő: rekord nagyságú felhőkarcoló!

Smart home

Elképesztő: rekord nagyságú felhőkarcoló!

Kétszer akkora lesz, mint Burdzs Dubaj.

Nemsokára Burdzs Dubaj, a világ legmagasabb építménye eltörpül a Hyder Consulting által tervezett új felhőkarcoló mellett. Az épületblokkot a hírek szerint „valahol a Közel-Keleten” építenék meg, ám tovább információkat nem árultak el a mérnökök.

A Burdzs Dubaj kétszeresére tervezett torony magassága eléri az egy mérföldet (1600 méter). Ám nem titok, hogy a nagy magasság számtalan problémát vet fel, és egy bizonyos ponton már nem növelhető tovább. Nem csak a teherbírás számít korlátozó tényezőnek, a gazdaságosság, a helyszükséglet, a felvonók, valamint a légnyomáskülönbség okozta gondok csupán néhány, a sok közül.

Felhőkarcolók legelőször Chicagóban épültek, még a 19. század végén, ám miután rendeletet hoztak a túl magas épületekre vonatkozóan, New York-ban tetőzött a láz, mely végül a páratlan nagyságú Empire State Buildingben valósult meg. 1974-ben Chicago újra átvette a vezetést, több mint húsz évre: a Sears toronyépület a maga 443 méterével lett a világ legmagasabb épülete. Ezt csupán a 1996-ban épült Petronas ikertornyok (452 méter) múlták felül – igaz, csak marginálisan –, melyek Malajziában, Kuala Lumpurban állnak. Ezek fölé eddig csak a Taipei 101, és végül a Burdzs Dubaj magasodott.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés